Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 8. april 2009

Tid til en øl - Föroya Bjor Påskabryggj

8. April 2009
I dag startede påskeferien på efterskolen, men min datter kommer ikke hjem i ferien. Hun tager derimod til Roskilde for at besøge kærestens forældre for første gang. Men vi kørte lige en smut til Klejtrup for at se hende og kørte dem ind til toget i Hobro. Hun kommer heldigvis hjem den første weekend efter påske.
Om lidt er det tid at få skiftet vinterdækkene, så vi kører ud til min broder, der har plads til opbevaring – og som har en god donkraft, og så tager det ikke så lang tid, som hvis jeg selv skulle fjumre med det.
Her til aften fik vi resterne af den gode fiskesuppe fra i går.
Færøerne har deres eget bryggeri – Föroya Bjor. Det ligger i Klaksvig og stammer fra 1888. Det blev stiftet af  ”Simun i Vagi” og er en af de ældste virksomheder på Færøerne. I dag ledes bryggeriet af hans efterkommere Einer og Heine Waag. ”Föroya Bjor” betyder ”Færøernes Bryggeri ”og selvom det fortrinsvist mest brygger til Færøerne, kan man også få øllet i Danmark, bla, i Ølkonsortiet i Aalborg.
De har brygget en påskeøl, men det er ikke muligt at finde mange oplysninger om den. Etiketten prydes af gule påskeliljer i et gul krus, hvorpå man ser bryggeriets maskot – Vædderen.
Det er en guldøl på 5,8% i stil med de traditionelle påskebryg, vi kender herhjemme fra.
Det er gylden med et lidt mørkt skær. Den er klar og man ser tydelige bobler. Skummet er hvidt og føles meget blødt og lækkert. Duften er præget af lys malt og korn og øllet føles friskt i munden. Smagsløgene rammes først at en lidt overraskende sødme, for derefter at skifte til en friskere smag, hvor man aner lidt blomst eller måske er det lidt mynte? Der er en god bitterhed i eftersmagen. Det er ikke en øl, der udfordrer, men en fint brygget guldøl i den bedre ende af skalaen. Den vil passe fint til påskefrokostbordet.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar