Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 4. april 2009

Tid til en øl - De Dolle Brouwer Boskeun

4. april 2009
Det var været en dag med mange indtryk, så der er meget at skrive om, - og også lidt om en øl. I formiddags tog min kone til den første prøve på Rogers & Hammerstein’s ”Askepot”. Hun har ikke før været til prøver som skuespiller, så hun var lidt spændt. Men det gik vist godt. Hun kan jo i hvert fald sine sange, så nu er det bare at få alt det nye ”acting” med.
Imens tog jeg til ”A World of Beer”, der desværre lukker butikken. Det er en forretning, der mest har solgt via internettet. De bringer kvalitetsøl ud til folks hoveddør, men det har jeg ikke benyttet mig af, for jeg kan godt lide at snakke med folk om øl. To gange om ugen har de haft åbent for lagersalg, men da lageret ligger udenfor min sædvanlige radius til fods, har jeg kun benyttet det et par gange. Og hver gang er jeg blevet mødt med stor imødekommenhed og har fået mange informationer om diverse øl. Så det var med beklagelse, jeg så, at det skulle lukke. Jeg ved, de har
områdets bedste sortiment af ”Brøckhouse”-øl, og da dette bryggeri desværre også er lukket, ville jeg købe et lille udvalg. Det blev det også til, samt nogle få andre øl og et par glas. Brøckhouse øllene kommer jeg nok til at skrive en del om efter påske – ” in memorian”.
Derefter gik turen til KFUM hallen i Hasseris, hvor afslutningen på vores danseskole skulle afholdes. ( Vi har godt nok tilkøbt 6 ekstra gange ). Der var indmarch kl. 13 og derefter et blandet program med børnehold, og elitedansere og så en del ”Vild med dans”-hold som vores eget. Det var kun tilmeldt 5 par fra vores hold, så vi havde plads på gulvet. ( Et af de andre stillede kun med 2 par ). Det gik temmelig godt, selvom jeg lige klumrede et par trin i Jive. Jeg fik det hurtigt rettet ind, men  - øv.
Vi blev og så hele forestillingen. Der var begyndere som os selv ( vi klarer os da helt fint ) og så nogle der havde danset et par år mere, og det var fint at se, hvad vi kan nå næste år.
Bagefter besluttede vi at gå ud at spise og endte på ”CoxOrange” i Jomfru Ane Gade. Her havde de en ”månedens menu”, der lød lækker. Først fik vi noget fersk fisk, og det smager faktisk ikke af alverden. Der var lidt tomat og dild og rukolasalat, der heldigvis fik det til at smage af tomat, dild og rukolasalat. Hovedretten var til gengæld vældig smagfuld. ”Kalvemørbrad-symfoni med jordskok-timbale, gulerodspure, ovnbagte rødbeder og sauterede grønsager”. Det smagte vældig godt. Til dessert en ”Chokomarcipan lasagne med appelsincoulis og mynte parfait” Min kone fik ”Creme Brulee”, der er en af hendes favorit desserter. Det var også vældig godt.
Og hvad drikker man så til sådan en menu. Vinkortet er meget omfattende, og ølkortet består at Tuborg og Carlsberg. Luksusøllen er ”Tuborg Guld”.
” Vi har ikke lagerplads nok til udvalg af øl” lød forklaringen. Så jeg valgte en ”Schweppes Lemon”.
Vel hjemme igen åbnede jeg en belgisk påskeøl fra ”De Dolles Brouwers”.
”De skøre bryggere” overtog et gammelt bryggeri i 1980 uden at vide det mindste om at brygge, men har siden lavet mange spændende øl. Deres påskeøl hedder ”Boskeun” og er på 10.0%. Boskeun betyder ”skovhare” og en sådan ses siddende på etiketten, mens den nyder et skummende krus øl. Den er helt skeløjet, så det er sikkert en god stærk en. Den er brygget på Pale Ale malt, og humlet godt med Goldings. Derudover er der tilsat ekstra sukker og den eftergærer i flasken. Og det skal jeg lige love for.
Advarsel. – Pas på, den skummer helt vildt. En del øl flød ud over bordet og selvom man siger, det ikke nytter at græde over spildt mælk, gælder det helt sikkert ikke øl. ( jo - det nytter ikke noget, men man har da lyst til det).
Det er en flot orange øl med temmelig meget slør og selvfølgelig en umanerlig stor skumkrone. Duften er kraftig. Sødme, appelsin og banan blandet med en friskhed fra humlen og lidt sprit. Skummet er blødt, men øllet føles skarpt. Smagen er meget kraftig, og lægger ud med sødme efterfulgt af krydderi og frugt. Samtidig er der hele tiden en udtalt bitterhed, der bliver hængende i en lang eftersmag. Og så varmer den godt. Det er en fin øl, selvom den ikke når op på siden af julebryggen.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar