Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 22. august 2009

Tid til en øl - Negra Modelo

22, August 2009
De sidste par dage har strømforsyningen til PC’en været i uorden, men nu er den heldigvis blevet repareret.
I går aftes havde vi fætter/kusine sammentræf, hvor vi grillede nogle spyd, drak nogle øl og hyggede os vældigt. I dag har vi været i Vester Hjermitslev for at købe pumpe og renseanlæg til havedammen.
Aftenens øl er fra Mexico. ”Negra Modelo” betyder ”den sorte Modelo”, men den er ikke helt sort, bare mørkere end mange øl fra de kanter. Det er en ”Münchener Dunkel” type ( nogle steder benævnes den en ”mørk wiener” ) – undergæret og brygget på mørkere malt. Den har været produceret siden 1930 efter sigende af 2 østriske immigranter ( oplysningen stammer fra deres egen hjemmeside ). Bryggeriet  blev åbnet i 1926 af  Alonzo Gomez og  Frederico Cisneros ( og de lyder jo i hvert fald ikke østriske ) og bryggeriet producerer også den berømte ”Corona”.
”Negro Modelo” er på 5,3% og brygget på en blanding af pilsnermalt og münchenermalt,  ris og humle. Dertil er sat ascorbinsyre, sukkerkulør og stabilisator. Det lyder jo en anelse industrielt, men det er faktisk en øl, der overrasker positivt.
Den kommer i en lille, buttet flaske med gylden halsetiket. Den er klar med en flot rødbrun farve og en masse livlige bobler. Duften er præget af karamel og måske lidt chokolade. Den føles let og frisk, men har alligevel en fyldig smag, hvor det er sød karamel, man først lægger mærke til. Derefter kommer et syrligt skarpt strejf af citrus, og det er jo sikkert ascorbinsyren, der fornemmes. Der er ikke tale om nævneværdig bitterhed ( 19 IBU ), men øllet er fint balanceret.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar