Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 12. august 2009

Tid til en øl - Torgauer Landbock

12. August 2009
Brygtraditionen i Torgau er mindst 800 år gammel. De første annaler fra byen er fra 1343 og her omtales flere bryggerier med rettigheder. Torgau eksporterede øl til Leipzig, Berlin, Weimar, Dresden og endda helt til Antwerpen i Belgien. ”Bierstadt Torgau” blev byen omtalt og i 1600 tallet sendte man 37000 hl øl ud af byen. Dengang var der 260 brygrettigheder i byen. Der brygges stadig øl, men ikke helt i samme mængde.
”Brauhaus Torgau” brygger en bred vifte af tysk øl, bla. også en Landbock på 6,5%. Den er brygget på münchener- og caramelmalt og humlet til 20 IBU, men de angiver ikke hvilken type. Men det er helt klart en tysk. Den er mørk brunlig med en ”cafe latte farvet” skumkrone, der holder i lang tid, men den er lidt grov. Duften er sødlig med mørk malt og karamel. Fyldig i munden og smagen er sød med tydelige noter af lakrids. Eftersmagen har en pæn længde, men man kunne godt ønske lidt mere bitterhed for balancens skyld. Det er en øl, der er udpræget sød og er man lige i det humør, er den god nok, men ellers …..
Karakter 3+
Den stod på hylden i grænseshoppen, da vi skulle hjem fra ferie, og der var kun dette ene eksemplar tilbage. Så den måtte jeg have med. De andre kan man jo anskaffe sig en anden gang. Jeg ved ikke om denne øl kommer på hylden igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar