Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 23. august 2009

Tid til en øl - Singha

23. August 2009
De asiatiske lande har i høj grad taget den undergærede øl til sig. Måske fordi disse øl er rene og lette - og vældig gode at slukke tørsten med i varmen. Dette er også gældende for den kendeste øl fra Thailand – ”Singha”.
Denne øl hedder på thai “สิงห์” og skrives med vore bogstaver ”Singha”.  Det udtales ”Sing” ( altså uden a ).
Bryggeriet stammer fra 1933 og hedder Boon Rawd Brewery. Det blev grundlagt af  Boonrawd Srethabutra, der siden blev adlet med navnet Phraya Bhirom Bhakdi ( Phraya svarer efter sigende til Marquis ). I 1994 købte bryggeriet 2 tyske bryggerier, hvor man indtil 2001 bryggede ”Singha Gold” til det europæiske marked, men nu brygges alle øl igen i Bangkok, Thailand.
”Singha” var oprindelig på 6,0%, men blev i sep. 2007 erstattet af en 5,0%, og det er denne øl, jeg har fundet hos den lokale købmand. 5,0%-udgaven stammer fra ”Singha Corporation”, i modsætning til 6,0% udgaven, der stammer fra Boon Rawd Brewery. men der er altså tale om samme bryggeri.
Det er en klar, korngylden pilsner med kraftigt hvidt skum. Der er en livlig bobleudvikling. Aromaen er lys malt med en smule blomst. Den er frisk og let med en del kuldioxid. Smagen er fyldigere end normalt for asiatiske øl ( der er ikke nævnt råfrugt i varedeklarationen ) med en anelse skarphed i slutningen. En let bitterhed afslutter smagen. Faktisk en udmærket pilsnerudgave, lidt af en overraskelse
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar