24. April 2011
Forleden
mistede vi vores ene kat. Den var blevet syg og dyrlægen mente det var
nyresvigt. Han prøvede at behandle, men senere på aftenen begyndte den at få
meget slemme kramper af længere og længere varighed. Det var forfærdeligt at se
på, så vi ringede, og dyrlægen kom og aflivede katten. Det var meget trist, for
det kom så pludseligt, og det var en lidt speciel kat for os. Den og dens bror
blev flaskefodret i flere uger, fordi deres mor ikke kunne amme. Så de var
blevet meget mennesketrygge og elskede at ligge og putte hos os. Det savner vi
allerede meget.
Vores
ældste datter er hjemme på påskeferie fra Spanien, så vi har haft en del gæster
på besøg de sidste par dage. I går fik vi langtidsstegt lam. 10 timer i ovnen
ved lav varme. Det var så mørt, at man kunne skære det med en ske. En opskrift
som Claus Meyer demonstrerede i TV forleden. Vældig godt.
Dertil
nød vi nogle påskeøl – ”Påsketrold” fra Skagen Bryghus ( 22. marts 2010 ). En let drikkelig guldøl. Og de 2 påskeøl fra
Vestfyens Willemoes-serie – ”Påskebryg” og ”Påske Ale”.
”Påskebryg”
er en bockøl på 6,5%. Ovenpå Skagens påskeøl virkede den i starten lidt tung,
men den vandt efterhånden med en fin maltfylde.
”Påske
Ale” er en belgisk inspireret øl på 8,0% - en bruin med ekstra Muscovadosukker.
En god, sødlig øl med flere smagsindtryk, der passede godt til lammet. Der
kommer måske en mere detaljeret beskrivelse, når jeg får smagt dem i ro og mag
( der er lidt til overs ). Det er lidt for uhøfligt, at sidde og tage notater
når man har gæster.
Til
frokost i dag åbnede jeg en ”Påske Ale” fra Rise Bryggeri på Ærø. En øl jeg
smagte for et par år siden. Jeg blev desværre lidt skuffet denne gang. Farven
var fin og aromaen ligeså. God karamelmalt, men der var alt for megen kulsyre,
der prikkede i næsen og ødelagde smagsindtrykket. Det var faktisk svært for mig
at opfatte nogen smag overhovedet.
Her
til aften var hele familien samlet, inden min datter rejser af sted igen, og vi
fik en dejlig jordskoksuppe. Det var de samme øl, men udvidet med den originale
danske ”Påskebryg” i Carlsbergs Semper Ardens serie. En glimrende bockøl efter
en opskrift fra 1907.
Der
står stadig et par påskeøl på hylden, så påske er ikke helt ovre endnu. Faktisk
har jeg også et par juleøl stående ( og jeg så at de i Brugsen har Willemoes
Julebryg på tilbud, men jeg køber nok ikke ekstra juleøl nu ). Glædelig Påske.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar