Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 1. april 2011

Tid til en øl - Cubanero


1. April 2011

I dag har jeg ikke drukket øl!

 
Aprilsnar! Naturligvis har jeg fået en stille bajer til aften. Der var nok alligevel ingen, der hoppede på den.
Jeg har også endelig fuldført det ølpuslespil, jeg fik i julegave. Det har ofte ligget stille, men det har været dejligt at tage frem en gang imellem og pusle øllene på plads. Det var egentlig sværere end jeg havde regnet med. Men der var også mange brikker, der ikke var etiket. Og en grøn flaske ligner nu engang en anden grøn flaske. 1000 brikker ( verdens mindste - står der ).

 
Det med den stille bajer er heller ikke helt rigtig, for der er mere tale om en lys guldøl. 5,4% anbringer den i denne kategori her i Danmark.
Det er en 100% cubaner – det skriver de i hvert fald på etiketten, og der er også tilsat ekstra sukker ( for sukkerrør har de nok af ), så det er sikkert rigtigt.
På Cuba ligger ”Bucanero Brewery”. ( Cervecería Bucanero S.A. (CBSA)). Bucanero henviser til de gamle sørøverhistorier fra egnen, idet det jo netop betyder sørøver. Bryggeriet er et af de mest fuldautomatiske virksomheder på Cuba, med tysk  brygteknologi. Det ligger i byen Holguin, men har hovedkontor i Havana. Det stammer fra 1980.
De har flere øl i sortimentet, men er efterhånden bedst kendt for deres ”Bucanero Fuerte”, der egentlig bare betyder ”Bucanero stærk”. Den er på 5,4%. På grund af stridigheder om rettigheder til navnet Bucanero, sælges den i Europa som ”Cubanero Fuerte”, hvilket jo er en sjov lille bogstavleg.
 
Vi ser den flotte sørøver på etiketten. Rød med glimmer og guld for at give den rigtige caribiske sørøverstemning.
Det er en klar, gylden øl, der ligner lidt en classic i farven. Den har spredte små bobler og en top at dejligt blødt skum. Duften er mest af korn og kiks – en smule sødme trænger sig på. Den føles frisk og lidt stikkende i munden. Smagen er forbavsende sød. Der er tilsat ekstra sukker, for sukkerrør har de nok af på Cuba. Den minder måske mest om en sydtysk Helles, for der er ikke lagt vægt på humleprofilen. Man savner umiddelbart lidt bitterhed i eftersmagen, men venter man længe nok dukker der en lille antydning frem til sidst.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar