Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 19. april 2011

Tid til en øl - Early Bird


19. April 2012

I dag hentede vi vores ældste datter i Billund. Hun er hjemme på påskeferie fra studiet i Alicante. Det var dejligt at se hende igen. Hun og kæresten skulle komme til aftensmad senere. Vi skulle have oksesteg på grillen.

Da de ankom sad vi og snakkede og så billeder, og jeg åbnede en øl til os mænd. Det er ikke noget for kvinderne i denne familie. Det var den friske forårsøl fra Fuglsang i Haderslev.

Bryggeriet ligger i Haderslev, hvor det har hørt hjemme siden sommeren 1865. Stifteren var Søren Christian Fuglsang, og derfor finder man en syngende fugl på alle bryggeriet etiketter – ligesom alle produkter har fuglenavne – ”Blackbird”, ”NightingAle” og ”Early Bird”. Alle de øl jeg har set fra Fuglsang har været dåseøl - undtagen juleøllene

”Early Bird” har gul etiket for at signalere forår og påske. Den er brygget efter amerikansk inspiration med Cascade og Simcoe humle. I afstemningen om Årets Ølnyhed 2009 blev den placeret på en 6. plads. Det er en American Pale Ale på 5,5% - klar, ravfarvet øl med spredte, dovne bobler. Skummet er lyst og holder pænt. Der er en anderledes aroma – lidt underlig. Sød/citrus  - måske er appelsin, mandarin og citron ( som de beskriver det på etiketten ) et rigtig godt bud. Det er en meget fyldig øl. Jeg synes næsten den virker tyktflydende. De søde citrusnoter kommer bedre frem i smagen, og der afsluttes med en god bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4

Til stegen åbnede vi en flaske ”Påske Stenøl” fra Thisted Bryghus. Glimrende øl, som jeg skrev om 29. marts sidste år.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar