15. April 2011
I
dag var sidste arbejdsdag på Kulturskolen inden påskeferien, men det er jo så
som så med påskeferie, når man også har kirkejob. Det er jo nærmest en tid med
spidsbelastning. Vi sluttede af med elevkoncert – den første efter vi flyttede
i Nordkraft. Derfor blev det et monster af en laaaaang koncert – 3 timer og vi
skulle spille næstsidst. Men vi holdt ud og fik afleveret vores numre i en
nogenlunde frisk tilstand.
Til
aften var der kylling på bordet og jeg åbnede en fødselsdagsgave – en øl fra
Thisted Bryghus. Jeg var ret sikker på, jeg havde smagt den før, men jeg kan
ikke finde den i mine optegnelser, der plejer at været rigtige. Jeg har smagt
”Julestenøl” ( der var den første), ”Påskestenøl”, ”Eistein” og ”Eksklusive”,
der alle er brygget på lavasten, men vist ikke denne – ”Stenøl”.
(
Goggle’de lige og ser, at det er samme øl som ”Ekslusive”, så der er intet nyt
under solen denne gang ).
Det
er en gammel brygmetode, som Peter Klemmensen genoptog som den første her i
landet. Man nedsænker 800 grader varme sten i urten. Så dannes der et
karameliserende lag om stenen, og senere under den lange afkøling/lagring
afgives karamellen til øllet. Det giver en maltet, fyldig karamelsødme, som
oftest balanceres af humle.
”Eksklusive”
blev første gang lanceret omkring Skt. Hans 2007. Thisted Bryghus har lanceret
en ny flasketype og en ny etiket til mange af deres allerede kendte øl. De er
nummeret 1 -6. ”Stenøl” er nr. 5 ( kan ikke ses på billedet ). Det er en mere
stilren etiket, så øllet præsenterer sig eksklusivt på hylderne, men den
virker, - som så meget stilrent gør – også lidt kedelig. Det signalerer ikke øl
med spræl i.
Det
er en smuk klar øl, med farve som mørkt rav. Der er et godt kraftigt skumlag.
Duften er intens, hvor man i høj grad fornemmer karamel. God fyldig krop, og
smagen er også præget af karamelsødme. Der er ikke så meget humlebitterhed til
balance, som jeg husker i ”Eksklusive”, men jeg savnede det egentlig ikke. Det
er en behagelig og fyldig smag, der godt kan stå alene ( hvis man er til det
lidt sødlige ). Tilsat CO2, så den ikke bliver for tung. Alk. 7,6%
Karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar