27. April 2011
Forleden
havde vi påskegæster og smagte i den forbindelse en ”Willemoes Påskebryg” fra
Vestfyen Bryghus. Når snakken går, er der ikke tid til nærmere smagsstudier –
og det er jo heller ikke nødvendigt altid at gå i detaljer. Ølsmagning er
egentlig ikke spor indviklet – smager det godt eller ej. Øl er i høj grad til
hygge og man skal jo ikke glemme at hygge sig med sine venner.
Men
når tiden og lejligheden er dertil, kan man jo godt fordybe sig lidt mere i
brygget.
”Willemoes
Påskebryg” er en stærk ravfarvet øl på 6,5%. Den har mange karakteristika til
fælles med en bock, men den er ikke brygget efter Das Reinheitsgebot, for der
er tilsat kuldioxid. Det giver en friskere og mere aggressiv fremtoning end man
forventer at en bock, og det ses tydeligt i de mange små brusende bobler. Den
har en maltet aroma, hvor også humlenoter trænger sig på og en lille snert af
sprit. Det maltede islæt – der er typisk for en bock – gør sig også gældende i
det første smagsindtryk, hvorefter der kommer en lidt kunstig citrusnote, inden
der afsluttes med en god bitterhed.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar