Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 26. april 2011

Tid til en øl - Thisted Påskeæg


26. April 2011

Thisted Bryghus har det med at sende højtidsbryg på markedet i massevis. 8 forskellige juleøl er det blevet til og nu er påskebryggen ved at være godt med – 6 forskellige indtil videre. Det er som om de vil omkring alle forskellige typer at påskeøl. ”Jul i Underhuset” var en lidt sødlig bockøl på 7,6%. – ”Jul i Overhuset” en krydret påskeale på 7,8% og deres ”Påskestenøl” var naturligvis brygget på deres berømte lavasten. Derudover har der været ”Påskebryg” fra 1982 og den nyere ”Påskeale” på 8,5%. Og så aftenen øl – ”Påskeæg”

”Påskeæg” er den første økologiske øl i Danmark - fra 1999. Nu er den blevet lanceret i en 50cl flaske. Brygget med økologiske malte og humler fra Sydtyskland ( muligvis Hallertau ) er det en undergæret guldøl på 5,8%.

Den er smukt gylden med et væld af livlige bobler ( tilsat ekstra kuldioxid ). Den toppes af en fin hvid skumkrone. Duften er præget af lys malt og lidt våd halm. Frisk og livlig i munden. Smagen er sløret lidt af boblerne, men jeg fornemmer lidt citrus og græs, der ender i en ren kraftig bitterhed.

Karakter 3+

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar