Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 25. april 2011

Tid til en øl - Hornbeer Påskeøl


25. April 2011

I dag har vi været i Zoologisk Have sammen med nogle af vennernes børn. Det var en perfekt dag til sådan et besøg og der var da også mange mennesker. Alligevel var det nemt nok, at komme til at se dyrene. Det er mange år siden, jeg sidst var der. Jeg havde ikke set den nye afrikanske landsby. Sidst jeg var der, var det med ølentusiasterne, hvor vi smagte zoologiske øl, mens vi så de forskellige dyr – ”Kiss the Frog”, ”Tiger Beer”, ”Golden Monkey” og ”The Serpent”. Det var da ølentusiasterne fra Fyn var på besøg. Næste weekend skal Aalborgafdelingen på genbesøg, men jeg kan desværre ikke få det til at passe. Denne gang var der ikke meget øl på Zoo-turen. Til gengæld var der is og vi havde en hyggelig eftermiddag. Min ældste datter var også med, og vi kørte hende direkte til lufthavnen bagefter, for hun skal tilbage til Alicante for at afslutte semesteret der.

Men jeg kunne da finde en øl, da jeg kom hjem.

Hornbeers ”Påskeøl” er ”en gylden øl der matcher påskens farver”. Jeg må nu indrømme at den virker mere orange. Brygget med alemalt og münchenermalt og kraftigt humlet og end dog tørhumlet.

Det er en uklar, orange øl på 6,5%. Knitrende, lyst skum af lidt grov karakter. En dejlig aroma domineret at citrus – sød grape og ananas. Desværre trænger disse noter ikke igennem i smagen, hvor bitterheden står mere ren. Tørhumling skulle jo give mere aroma og ikke mere bitterhed, men det gælder åbenbart ikke altid. Og den rene, skarpe bitterhed er ikke min favorit. Men det er en forårsagtig friskhed over øllet.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar