Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 31. marts 2011

Tid til en øl - Memminger Flight


31. Marts 2011

Vikar til danselektionen i dag, men det gjorde han fint. Vi fik danset de fleste af dansene, så pulsen kom op og vi svedte en del. Så trænger man til en god frisk øl – en pilsner, pale ale eller weissbier. Jeg havde en ”Flight” fra det bayerske bryggeri Memminger stående. Det var den, jeg købte i Jels for et par dag siden. Jeg tror jeg skal sørge for at have en ikke alt for tung øl til om torsdagen.

Memminger Brauerei ligger i Memmingen i Bayern. Ikke helt nede i alperne, men de henter åbenbart der vand der, for sloganet er: ”Gebraut mit natürlichem Gebirgswasser.  Der er 70 km til kilden i Benninger Mose. Vandet kommer ad underjordiske vandårer fra alperne til mosen, så det er sikkert rigtig nok, men alligevel – lidt fejlinformation. På etiketten ses de snedækkede alpetoppe, og flasken er klar blå for at signalere friskhed og krystalklart vand. Jeg har ikke noget bud på, hvorfor den hedder „Flight“

Bryggeriet stammer fra 1886, hvor Josef Hertz overtog værtshuset ”Schwarzer Ochsen” i en forstad til Memmingen. I 1906 var bryggeriet det næststørste i byen, der på det tidspunkt havde 21 bryggerier. I 1911 slog 3 bryggerier sig sammen ( Schwarzer Ochsen, Schwarzen Adler og Weisse Rose ) og blev det første storbryggeri. De kaldte sig Bürgerlisches Brauhaus. Navnet Memminger Brauerei stammer fra 1998. Inden da havde der været stor uenighed mellem ejerne Kesselschläger og Bilgram, og det endte med af Kesselschläger købte alle aktier for ca 20 mill DM. De spegede intriger må man selv slå op ( det er ikke overdrevent spændende ). Bryggeriet hører til blandt de 100 største bryggerier i Tyskland, og har omkring 20 forskellige øl i sortimentet.

Tilbage til sagens kerne.

”Memminger Flight ” er en sløret gylden øl på 5,3%. ( fremgår ikke af etiketten ). Der er gærrester i flasken ( feiner hefe ), hvilket giver det slørede udseende. Masser af brus og en kraftig skumtop. Aromaen er ikke kraftig, men kan dog tydelig fornemmes – kryddernelliker og lys frugt. Den føles frisk og pågående i munden – god til ”afterdance”. I smagen træder citrus ( ikke fra humle ) tydeligere frem end normalt, derudover  er der banan og en svag kryddernote. Eftersmagen er syrlig/sød – citrus/banan.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar