10. Marts 2011
Forleden havde vi madklubben på besøg til en ”uden for planen”
sammenkomst, Vi har alle været på ferie, og det var lang tid siden ( Vi skal
mødes som planlagt i morgen ). Det var hyggeligt at ses igen.
Jeg havde fundet et par øl i Kvickly, hvor de har en serie fra
skotske Brewdog på tilbud. Jeg har skrevet om dem tidligere ( 7. jan 2011 ).
Denne gang var der tale om ”Trashy Blonde” på 4,1%.
Jeg havde nok forventet en blonde, og blev derfor noget
overrasket, for det kunne jeg ikke finde i denne øl. Det var en helt anden
karakter. Efter at have set på etiketten, blev jeg klar over at ”blonde” i
dette tilfælde betyder ”lys” – ligesom i ”pale ale”. Det er altså ikke en
belgisk øltype, men en humlet pale ale. Men måske er det denne vildfarelse, der
har ødelagt lidt af oplevelsen, for jeg synes ikke den lever op til de andre øl
fra Brewdog. Den virker usammenhængende og bitterheden stikker af fra resten på
en uskøn måde. Men det kan altså skyldes, at mine forventninger var forkerte
allerede fra starten. Om den får en chance til må tiden vist vise, men det er
ikke sikkert.
Derefter smagte vi ”Grottenbier” ( Bier des Grottes ) fra Pierre
Celis / St. Bernadus. Det var Pierre Celis, der i sin tid skabte denne øl, men
nu produceres den af St. Bernadus, Watou. Den bliver lagret i kalkgrotterne i Kannes
( Belgien ), hvor der konstant er 11 grader. En mørk bruin på 6,5%, men lyst
skum og en duft af karamel og mørk frugt. Den virker frisk og levende i munden,
lidt i stil med Grimbergen. Smagen er præget af karamelsødme.
Vi sluttede af med ”The Big Smoke”. En hel ny øl på det danske
marked – fra et nyt New Zealansk bryggeri – ”8 Wired Brewery”. Bryggeriet
ligger i Blenheim, Marlborough. Det er den danske nomadebrygger Søren Eriksen,
der har slået sig ned på New Zealand, der startede bryggeriet i 2008.
Han har taget deres porter opskrift og tilsat Bamberg røgmalt, for
at lave denne ”smoked porter” på 6,2%. Der er yderligere brugt sortmalt og
choklademalt, foruden naturligvis pale ale malt fra Gladfield. Willamette og
Souterh Cross humle, samt New Zealansk humle – Pacific Jade. Det giver en
dejlig rund og blød porter med chokolade og røg. Den virker mere afdæmpet end
de kendte Bamberg-øl, men det er en behagelig oplevelse. Købt hos Ølkonsortiet.
Jeg har ikke givet karakter, for når man sidder i festligt
vennelag, er der ikke den rigtige tid til for alvor at fordybe sig i
smagningen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar