Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 27. marts 2011

Tid til en øl - Indslev Påske Hvede


27. Marts 2011

Det har været en hektisk weekend, men med hyggelige ting. Lørdag skulle vores datter være på talentweekend i Hobro kl. 9. Det var en weekend med masterclasses og sammenspil for musikelever fra kulturskolerne i Nordjylland. Vældig spændende. Vi kørte videre til svigermor i Brædstrup, hvor vi spiste frokost, og fik en ”Påske Ale” fra Rise Bryggeri på Ærø. Det er en brown ale med en pæn karamelsmag og så heller ikke så meget mere. Senere kørte vi helt ned til Jels, for at fejre en 11 års fødselsdag. En dejlig dag med masser af kage og god mad.

Jeg har tidligere skrevet begejstret over øludvalget i Jels Brugs, hvor man kan få andre øl en hjemme i vores egen Brugs. De har haft mange sønderjyske bryggerier på hylden og et stort udvalg af engelsk specialøl. Så vi slog lige et smut forbi, og det var denne gang en skuffelse. Der var stort set intet, man ikke kan finde i enhver Brugs i landet. Måske fordi man havde fundet påskeøllene frem, og de tog pladsen fra de andre – det ved jeg ikke. På den anden side kan de jo ikke leve af, at jeg kommer forbi et par gange om året – men jeg synes de skal vende tilbage til tidligere tiders gode, anderledes udvalg.

Sent hjemme og så er det sommertid, så aviserne skulle reelt ud en time tidligere end normalt. Derefter var det kirketid. Heldigvis skulle jeg kun synge i dag. Så til Hobro igen for at høre talentkoncert, hvor datteren sang en ny sang, hun først fik i tirsdags. Det gik fint, selvom hun ikke selv var helt tilfreds. Vi måtte tage af sted, inden koncerten var helt slut, for hun skulle med gymnasiet på studietur til London og, de skulle møde i lufthavnen kl 17.00. Håber de er kommet godt derover. God tur.

Så kunne vi nå en ekstra danselektion, hvor vi var alene på gulvet. Det får vi meget ud af, med god instruktion af et par meget mere erfarne dansere. Vi dansede kun standard i dag.

Og så kom vores svigersøn til aftensmad og hjalp samtidig lidt med computeren. Tak for det.

Som sagt har der været gang i den, men det har været dejligt alligevel.

Påskeøllene er som sagt på hylderne i Brugsen og andre steder. Blandt de nye, jeg ikke tidligere har smagt er ”Påske Hvede” fra Indslev på Fyn. Indslev brygger jo udelukkende hvedeøl, og har i det sidste års tid sendt et par nye variationer på markedet – ”Hvede IPA” og ”Påske Hvede”. Jeg er egentlig ikke helt klar over om den også har været her de foregående år, men jeg har ikke set den før.

Det er en gylden, let sløret øl på 6.0%, med et væld af brusende bobler. Skummet er kraftigt, hvidt og blødt. Den har en endog meget dejlig hvedearoma med noter at lys frugt af eksotisk karakter – mango, banan, papaya og sådan noget. Den er forfriskende og perlende at drikke. Smagen er god og de førnævnte noter kommer også frem her. Der afsluttes med en pæn bitterhed, der desværre bliver en anelse sur til allersidst. Ikke alvorligt, men….

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar