7. Marts 2011
Anders Kissmeyer var i Aalborg for at holde ølsmagning på
Ølkonsortiet, men også for at lave en bryg med Søgaards Bryghus. Og lige nu er
det røgøl, der står hans hjerte nær. Kissmeyer har selv investeret i en digital
rygeovn og vi hørte også om eksperimenter med webergrill. I den forbindelse
smagte vi Søgaards gamle røgøl – ”SmOAk”. Her er der brugt røgmalt fra Bamberg,
og vi har at gøre med en flot mahognyfarvet märchen ( undergæret øl fra
Tyskland, der oprindelig blev brygget i marts, for at holde sommeren over ).
Der er røg både i aroma og smag.
Karakter 4
Det er nu ikke en røgøl Kissmeyer skal lave med Søgaard, men
derimod en kaffeøl. Der er et samarbejde i gang med en dansk verdensmester i
kaffebrygning ( jeg har desværre glemt navnet ), og han er ligeså kaffenørdet
som Kissmeyer er ølnørdet. Derfor skal der brygges med afrikansk kaffe og en
sirup lavet af kaffeskaller. Det skal nok blive et interessant bryg.
Vi hørte lidt om Kissmeyers planer for fremtiden. Han kunne tænke
sig at brygge øl så mange steder som muligt og med så mange brygmestre som
muligt. Og hans ry er så stort, at ingen har takket nej endnu. Derudover har
Nørrebro Bryghus indgået en aftale med ham, der giver tilladelse til at brygge,
hvis bare ikke det direkte konkurrerer med Nørrebros bryg. Det var i forvejen
slet ikke planen, men det betyder at der snart kommer øl fra ”Kissmeyer Beer”.
Faktisk præsenteres de første øl på ”Mikkeller Bar” på torsdag. Desværre ikke
for os, der er arbejdsramt i Aalborg.
Fanø Bryghus lukkede ned for noget tid siden, men er heldigvis
genopstået med hjælp fra Nørrebro Bryghus og med Ryan Witter som chefbrygger.
Det er der kommet gode øl ud af – bla aftenens 7. øl.
”Fanø Vestkyst” er en IPA. ( Kissmeyer har haft problemer med sin
nye øl i USA, fordi den hedder ”Westcoast IPA”, og da den ikke er brygget på
den amerikanske vestkyst, kan navnet ikke godtages ). Men der er jo andre
vestkyster i verden og selvfølgelig er der en på Fanø. Meget frisk og frugtig
aroma, med hvad jeg vil skyde på er Nelson Sauvin humle. Men oplysningerne om
Fanøs øl er sparsomme.
Karakter 4
Sidste øl var ”Black Cat” fra Beer Here, men den skrev jeg nærmere
om, da Christian Skovdal Andersen afholdt sin smagning i januar.
En vældig spændende og oplysende aften med dansk mikrobryg på
programmet, og faktisk 6 af de 8 øl, jeg ikke tidligere havde smagt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar