Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 7. marts 2011

Tid til en øl - Kissmeyer / Søgaard / Fanø


7. Marts 2011

Anders Kissmeyer var i Aalborg for at holde ølsmagning på Ølkonsortiet, men også for at lave en bryg med Søgaards Bryghus. Og lige nu er det røgøl, der står hans hjerte nær. Kissmeyer har selv investeret i en digital rygeovn og vi hørte også om eksperimenter med webergrill. I den forbindelse smagte vi Søgaards gamle røgøl – ”SmOAk”. Her er der brugt røgmalt fra Bamberg, og vi har at gøre med en flot mahognyfarvet märchen ( undergæret øl fra Tyskland, der oprindelig blev brygget i marts, for at holde sommeren over ). Der er røg både i aroma og smag.

Karakter 4

Det er nu ikke en røgøl Kissmeyer skal lave med Søgaard, men derimod en kaffeøl. Der er et samarbejde i gang med en dansk verdensmester i kaffebrygning ( jeg har desværre glemt navnet ), og han er ligeså kaffenørdet som Kissmeyer er ølnørdet. Derfor skal der brygges med afrikansk kaffe og en sirup lavet af kaffeskaller. Det skal nok blive et interessant bryg.

Vi hørte lidt om Kissmeyers planer for fremtiden. Han kunne tænke sig at brygge øl så mange steder som muligt og med så mange brygmestre som muligt. Og hans ry er så stort, at ingen har takket nej endnu. Derudover har Nørrebro Bryghus indgået en aftale med ham, der giver tilladelse til at brygge, hvis bare ikke det direkte konkurrerer med Nørrebros bryg. Det var i forvejen slet ikke planen, men det betyder at der snart kommer øl fra ”Kissmeyer Beer”. Faktisk præsenteres de første øl på ”Mikkeller Bar” på torsdag. Desværre ikke for os, der er arbejdsramt i Aalborg.

 
Fanø Bryghus lukkede ned for noget tid siden, men er heldigvis genopstået med hjælp fra Nørrebro Bryghus og med Ryan Witter som chefbrygger. Det er der kommet gode øl ud af – bla aftenens 7. øl.
”Fanø Vestkyst” er en IPA. ( Kissmeyer har haft problemer med sin nye øl i USA, fordi den hedder ”Westcoast IPA”, og da den ikke er brygget på den amerikanske vestkyst, kan navnet ikke godtages ). Men der er jo andre vestkyster i verden og selvfølgelig er der en på Fanø. Meget frisk og frugtig aroma, med hvad jeg vil skyde på er Nelson Sauvin humle. Men oplysningerne om Fanøs øl er sparsomme.
Karakter 4
Sidste øl var ”Black Cat” fra Beer Here, men den skrev jeg nærmere om, da Christian Skovdal Andersen afholdt sin smagning i januar.
En vældig spændende og oplysende aften med dansk mikrobryg på programmet, og faktisk 6 af de 8 øl, jeg ikke tidligere havde smagt.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar