Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 1. marts 2011

Tid til en øl - St. Peter’s India Pale Ale


1. Marts 2011

Så er hverdagen ved at snige sig ind på én igen. Og det med sne og frost. Når man nu lige havde vænnet sig til forårsfornemmelser.

Jeg har taget hul på den sidste øl i skabet fra St. Peter’s. Det er deres” India Pale Ale” på 5,5%. Aftensmaden stod på Chili con carne, og der kan det være godt med en humlet øl. India Pale Ale burde selvfølgelig mest være til stærk indisk mad, men det går også fint til det mexicanske køkken.

Jeg har haft lidt blandede følelser omkring dette bryggeri. Deres ”Mild” og deres ”Cream Stout” var gode, men jeg brød mig ikke særlig meget om deres ”Best Bitter”. Og det er lidt det samme med denne øl. Den virker ”engelsk” på en lidt tung og gammeldags måde. Som Hyacinth i ”Fint skal det være”

Det er en smuk mørkgylden, kobberfarvet øl med bittesmå bobler og hvidt skum. Der er en bedaget aroma af flødekaramel og smørnoter, der blander lidt med parfumeret humle. Bitter/sweet. Den føles let i munden, uden at virke tynd. Smagen indledes med et strejf af citrus, men går derefter over i en kraftig bitterhed, der står temmelig isoleret. Det virker uhomogent på mig – sikkert fordi bitterhed i sig selv ikke rigtig siger mig noget. Lad os få noget smag med samtidig.

Karakter 3

Det skal dog indrømmes, at den forbedrede sig sammen med den krydrede mad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar