Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. marts 2011

Tid til en øl - Modelo Especial


14. Marts 2011

Har netop været til første skuespilprøve på ”Robin Hood”. Det var enormt sjovt. Det er et godt hold, der er til de ”lystige mænd”. Jeg glæder mig til de fremtidige prøver.

”Modelo Especial” er en mexicansk øl. Jeg har tidligere skrevet om ”Modelo Negra” ( 22. aug. 09 ).

Grupo Modelo er et stort bryggeri i Mexico, og de har flere brands – bla. Corona. Det blev grundlagt i 1925 og ”Modelo Especial” stammer fra samme år. Det er det 3. mest importerede mærke i USA.

Det er en pilsner – af typen man kan kalde ”international” eller ”oversøisk”. Det er en af de letteste typer, hvor formålet er at slukke tørsten i varmen uden alt for megen modstand. Derfor er der ofte tilsat ris eller majs, for at gøre øllet lettere. Det er ikke beskrevet her på etiketten, hvor der kun står bygmalt, antioxidanter E300 og stabilisatorer E405. Der er altså ikke humle i. Man skal vist ikke lægge for stor vægt på de oplysninger man får på udenlandske etiketter.

Det er en smuk gylden øl i klar flaske – med guld på halsen af  kapslen, for at vise klasse. Den er kun på 4,5%, men har vist tidligere været højere. Navnet flankeres af 2 gyldne løver. Det er altid let at kende Modelo på de små buttede flasker. De ser lidt søde ud.

Som sagt – lys gylden med meget lidt skum og næsten uden bobler. Duft af lys malt og halm. Meget frisk i munden. Smagen er næsten forsvindende, men det sluttes med en pæn bitterhed.

Karakter 2+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar