Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 3. marts 2011

Tid til en øl - Founders Breakfast Stout


3. Marts 2011

En god danselektion her til aften, hvor vi fik arbejdet os gennem de nye variationer i vals og samba. Men lektionen ligger så sent så vi først får aftensmad her ved 10-tiden. Det er næsten som vi blev vant til, efter vores tur til Spanien.

Jeg tænkte, jeg lige kunne snuppe morgenmaden med det samme, og åbnede en ”Breakfast Stout” fra Founders i Michigan,USA. Jeg har jo tidligere smagt morgenmads-øl – nemlig ”Beer Geek Breakfast” fra Mikkeller, hvor bryggeren har forsøgt at få alle traditionelle ingredienser ved morgenmaden med. Kaffe, mælk og havregryn.

I Founders udgave er der brugt Sumatra og Kona kaffe, bitter chokolade og havreflager, og selvom det ikke er nævnt, synes jeg også at fornemme laktose i smagen.

Jeg har tidligere skrevet om deres ”Double Trouble” ( 20 marts 2010 ) Bryggeriet ligger i Grand Rapids i Michigan. Det stammer fra 1990, hvor Mike Stevens og Dave Engbers besluttede at starte med at brygge efter deres collegetid. Det er kåret til verdens 4. bedste bryggeri på Ratebeer.

På etiketten ser vi en baby, der nyder sin morgenmad, så denne øl bliver ganske givet ikke tilladt i Connecticut, hvor man ikke må vise børn på øletiketter.

Det er en kulsort øl med svagt nøddebrunt skum, der sætter sig i ringe på glasset. Procenten er 8,3%.  Man mødes af en kraftig duft af kaffe, chokolade og laktose. Den er en smule tyktflydende. Stor, fyldig smag med ristet kaffe, chokolade og en god afsluttende bitterhed ( IBU 60 ). Der oplyses intet om humletype.

Karakter 5

I morgen er der ølsmagning på Ølkonsortiet, hvor Anders Kissmeyer fra Nørrebro Bryghus kommer og fortæller. Han er ikke længere ansat på bryghuset, men er ved at udvikle nye ideer. Det bliver spændende at høre om.
Man kan på billedet måske skimte lidt af vores nye voksdug. Farvestrålende med flotte, skøre ugler
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar