3. Marts 2011
En
god danselektion her til aften, hvor vi fik arbejdet os gennem de nye
variationer i vals og samba. Men lektionen ligger så sent så vi først får
aftensmad her ved 10-tiden. Det er næsten som vi blev vant til, efter vores tur
til Spanien.
Jeg
tænkte, jeg lige kunne snuppe morgenmaden med det samme, og åbnede en
”Breakfast Stout” fra Founders i Michigan,USA. Jeg har jo tidligere smagt
morgenmads-øl – nemlig ”Beer Geek Breakfast” fra Mikkeller, hvor bryggeren har
forsøgt at få alle traditionelle ingredienser ved morgenmaden med. Kaffe, mælk
og havregryn.
I
Founders udgave er der brugt Sumatra og Kona kaffe, bitter chokolade og
havreflager, og selvom det ikke er nævnt, synes jeg også at fornemme laktose i
smagen.
Jeg
har tidligere skrevet om deres ”Double Trouble” ( 20 marts 2010 ) Bryggeriet ligger i Grand Rapids i Michigan. Det
stammer fra 1990, hvor Mike Stevens og Dave Engbers besluttede at starte med at
brygge efter deres collegetid. Det er kåret til verdens 4. bedste bryggeri på
Ratebeer.
På
etiketten ser vi en baby, der nyder sin morgenmad, så denne øl bliver ganske
givet ikke tilladt i Connecticut, hvor man ikke må vise børn på øletiketter.
Det
er en kulsort øl med svagt nøddebrunt skum, der sætter sig i ringe på glasset.
Procenten er 8,3%. Man mødes af en
kraftig duft af kaffe, chokolade og laktose. Den er en smule tyktflydende.
Stor, fyldig smag med ristet kaffe, chokolade og en god afsluttende bitterhed (
IBU 60 ). Der oplyses intet om humletype.
Karakter
5
I
morgen er der ølsmagning på Ølkonsortiet, hvor Anders Kissmeyer fra Nørrebro
Bryghus kommer og fortæller. Han er ikke længere ansat på bryghuset, men er ved
at udvikle nye ideer. Det bliver spændende at høre om.
Man kan på billedet måske skimte lidt af vores nye voksdug. Farvestrålende med flotte, skøre ugler
Man kan på billedet måske skimte lidt af vores nye voksdug. Farvestrålende med flotte, skøre ugler
Ingen kommentarer:
Send en kommentar