7. Oktober 2011
Her i
huset ser vi “Vild med dans”. Når man som os selv danser de 10 danse er det
spændende at se, hvor dygtige de kendte kan blive på en uge. Og selvom alle når
utroligt langt, er der alligevel tydelig forskel på niveauet. Og så kan det
undre, at afstemningen blandt seerne er så fuldstændig anderledes end blandt
eksperterne. At Ole Kibsgaard skulle i omdans igen, kom i hvert fald bag på os
( ikke at vi regner os for eksperter ). Derimod leverer borgmesteren temmelig
ringe præstationer og har gjort det de sidste mange gange, men det kan være vi
spiller med ”synd”. Nå, Kibsgaard klarede det, og vores favoritter er stadig
med, så det går vel som det skal.
Til sådan
en hyggeaften har man jo brug for en god øl, og jeg fandt nr. 2 fra Fuller’s
serie ”Past Masters” frem. Det er en gammel opskrift fra 4. august 1893 – en
”Double Stout”. Jeg var pænt imponeret af den første i serien ( 23 juli 11 ), så det var med glæde,
jeg knappede denne øl op. Det viste sig
at være lidt vanskeligt, for kapslen er sat fast med et par bånd, der først
skal skæres over.
Noter på
etiketten fortæller at denne stout er fra en tid hvor ”stout” betød ”stærk”.
Der er til gengæld ingen forklaring på, hvorfor det er en Double Stout.
De 2
bryggere Keeling og Prentice har i samarbejde med malterne Simpsons, genskabt
en gammel malttype – Plumage Archer byg. Den er maltet i tromler, hvilket
allerede var muligt i 1893. Der er lavet en mørkere malttype, der ligner den de
victorianske bryggere havde til rådighed. Derudover er der benyttet Brown Malt
og Chocolate Malt. Der er også benyttet specielt sukker fra Ragus Sugars, der
også fandtes på den tid. Humletyperne er Fuggles og Goldings, og Goldings er
også benyttet til tørhumling. Man har så vidt muligt fulgt procedurerne fra
1893. Øllet er lagret i 10 uger, inden det er fyldt på flasker. Den har en
alkohol procent på 7,4%
Det er en
kulsort øl med lysebrunt skum. Den har en dejlig ristet aroma, hvor jeg også
fornemmer noget sødme og lidt friskere noter af kløver og gran. Der er en god
fylde i munden. Der er en ristet smag af bitre kaffebønner, lidt chokolade og
en note af laktose. Bitterheden fra humlen bliver hængende i en lang eftersmag.
Karakter
4+
Nu venter
vi spændt, på om der er flere øl på vej i denne serie.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar