Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 13. oktober 2011

Tid til en øl - Lervik White Dog


13. Oktober 2011

I 2009 besluttede Lervik Aktiebryggeri i Stavanger at udvide sortimentet og brygge nye øltyper. Man lagde ud med en witbier, og siden har man ansat Mike Murphy ( Gourmetbryggeriet ), der har lavet en brown ale og en pale ale, samt flere meget alkoholstærke øl. I supermarkederne sælges der jo ikke øl over 4,7%, og det er her vi finder ”White Dog”

På etiketten ses en lidt bekymret hvid hund, og vi kan læse at det er en ”Norwegian Wheat Beer”. Hvori det norske består, er ikke helt klart, for den er brygget efter belgisk tradition med koriander og curacao-appelsinskal. Der er brugt Saaz og East Kent Goldings. Den passer perfekt til ” sommerkvelder, småforelskelser og sardiner”. ”Ufiltrert og naturlig uklart – akkurart som livet”. Jo lidt småfilosofisk bliver man nemt, når der er øl på bordet.

Uklar, bleggul øl med et væld af bobler og cremet hvidt skum på toppen. I aromaen fornemmer man koriander og en svag note af citrus. Øllet virker friskt og livligt og smagen er let med en afstemt note af æble, appelsin og krydderi. Helt klart et vellykket forsøg fra Norge.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar