Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 6. oktober 2011

Tid til en øl - Schelde Zeezuiper


6. Oktober 2011

Det er fødselsdagstid. I går fyldte pilsneren 169 år, og jeg nød en Pilsner Urquell i den anledning, og i dag fylder min datter 19 år. Tillykke med det. Hun blev fejret med gaver i morges, men ellers han hun været til prøve på musicalen "Blodbrødre" med Musicaliber,  og vi har været til dans, Men på lørdag kommer der gæster.

Med mine trætte fødder var det rart at komme hjem og nyde en stille øl til aftensmaden ( kl. 22 ).

Det blev til en lys triple øl fra Schelde Brouwerij - "Zeezuiper".  Alle oplysninger står desværre kun på flamsk.

Zeezuiper er navnet på et naturreservat i Bergen op Zoom, i Brabant, Holland. Etiketten viser de 2 vildmænd i Bergen op Zoom's våbenskjold. Den ene bliver nappet i tåen af en krabbe, hvilket skulle hentyde til at folkeviddet siger at lokalbefolkningen har "Crabs" ( lus ).

Det er en lys, orange triple på 8.0%. Den er meget uklar med tydeligt svæv af gærrester i glasset. Hvidt skum og man aner nogle sløve bobler i grumset. Fin duft af koriander og lidt appelsin. Den føles frisk og skarp og bruser op i munden. I smagen konkurrerer sødme ( sukker ) med den skarpe koriander om herredømmet. Det er den lidt syrlige koriander, der bliver tilbage i eftersmagen. Sammen med lidt bitterhed.

Karakter 4

Købt i Det Bette Ølhus i Aalbæk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar