Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 18. oktober 2011

Tid til en øl - Weyerbacher Heresy

18. Oktober 2011

I dag har det bestemt ikke været havevejr, men jeg har fået skrevet et helt arrangement til mit sammenspilshold. Så er vi klar til efter ferien.

Vejret har været meget skiftende, og på et tidspunkt begyndte det endda at tordne. Det var kortvarigt, men inspirerede til aftenens øl. Etiketten er helt sort, men et hvidt lyn flænser mørket. Det drejer sig om ”Heresy” – brygget af amerikanske Weyerbacher. Bryggeriet ligger i Pennsylvania. Det blev grundlagt i 1995 og har en stor produktion af forskellige øl på samvittigheden. Jeg skrev tidligere om deres ”Blithering Idiot” ( 5. juli 2011 ).

”Heresy”  - der betyder ”Kætteri” – er baseret på ”Old Heathen” ( ”den gamle hedning” ). Begge øl er på 8,0%. ”Old Heathen” er en imperial stout – brygget på 7 forskellige malte og humlet med 2 typer humle. Det er ikke oplyst hvilke, men Dan Weirbach dyrker selv Nugget og Cascade, så det er da et bud. ”Heresy” er lagret på egetræsfade, der tidligere indeholdt Kentucky Bourbon.

Det er en dyb sort øl ( der trænger ikke meget lys ind i en hednings sind ) – med mørkebrunt, groft skum. Kraftig aroma med noter af hårdt ristede kaffebønner, alkohol, jord og muggen kælder. Den har en vældig god fylde og en ekstrem kraftig smag. Også her har vi kaffe, bourbon og kælder, og disse indtryk skjuler næsten humlen, der dog dukker frem i den meget lange eftersmag.

Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar