Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 4. oktober 2011

Tid til en øl - Maui Big Swell IPA


4. Oktober 2011

Jeg ved ikke, hvad jeg forstiller mig om drikkevaner på Hawaii – måske noget med drinks med eksotiske frugter og små paraplyer – men øl passer jo ind alle vegne.

Hawaii består af en masse vulkanøer. De største er Hawaii, Oahu ( hvor Honolulu ligger ), Maui, Kauai og Molokai. I 2005 oprettede Garrett Marrero og Melanie Oxley et mikrobryggeri på øen Maui, og kaldte det for Maui Brewing Co. ( opfindsomt !! ). Bryggeriet ligger i Lahainatown og de har mange forskellige øl på hanerne i deres brewpub. De har også nogle få flaskeøl - eller rettere dåseøl, da de mener det beskytter bedre. Der er nogle spændende øl imellem – Coconut Porter og Mana Wheat, der er tilsat ananas. Og så brygger de en ”Big Swell IPA”, der er et udtryk for en bølge, der svulmer op til kolossale proportioner. På dåsen ses en kæmpebølge og en lille mand med surfbræt. Denne IPA beskrives som ”big, hoppy, bold, smooth and hoppy – Did we mention hoppy?”.

Der er tilsat store mængder humle – Columbus, Chinook, Centennial, Simcoe, Citra og Falconer’s Flight, der såvidt jeg forstår er en blanding af amerikanske humler. Den er tørhumlet. Bitterheden beskrives som IBU 50+, men det virker som om der skal en del plusser til.

Det er en smuk gylden øl med en fontæne af bobler, der stiger op. Dejlig kraftig amerikansk humlearoma, med en sødlig drejning i retning af ananas, mango og papaya ( måske er det min forestilling om Hawaii, der spiller ind ). I begyndelsen føles den lidt blød og rund, men det afløses af en eroderende skarphed fra humlen. Meget kraftigt humleindtryk, hvor aromaen får lov at leve lidt inden bitterheden overtager. I eftersmagen dukker lidt af aromahumlen op igen som en lille reprise.

Karakter 4+

Købt hos Ølkonsortiet


Ingen kommentarer:

Send en kommentar