Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 24. oktober 2011

Tid til en øl - Three Floyds Dark Lord 2011


24. Oktober 2011

Forleden anmeldte jeg endnu to øl sammen med Peter og Jakob fra The Master Of Hoppets. Det drejede sig om to øl fra Troubadour og det foregik i Vinspecialistens kælder. I den forbindelse skulle Peter og Jakob også lave deres ”Beer-review nr. 500”, og til det havde de udvalgt en af de mest hypede øl i verden – ”Dark Lord” fra amerikanske Three Floyds.

Bryggeriet stammer fra 1996 og det er brødrene Nick og Simon Floyd, der sammen med deres far Mike Floyd har lagt navn til det. Det ligger i Indiana – først i Hammond og siden 2000 i Munster, hvor der også er en brewpub. Bryggeriet topper ofte listerne på Ratebeer, som et af verdens bedste og deres Russian Style Imperial Stout – ”Dark Lord” er flere gange kåret til verdens bedste øl.

Denne øl kan kun anskaffes en gang om året – i februar – på Dark Lord Day ( DLD ). Denne dag samles entusiaster fra hele USA ( + resten af verden ) for at smage øl, bytte øl og købe øl ( max 4 flasker ). Det er et stort program, der løber af stablen. Det er næsten umuligt at få deres øl til Danmark, men det lykkes af og til. Mikkeller Bar o København har haft en specialudgave af ”Dark Lord”, og andre af deres øl dukker af og til op i specialforretninger. Jeg har tidligere skrevet om ”Gumball Head” ( 10. feb 11 ) og har ”Lord Admiral Nelson” stående i skabet. Bryggeriet har også lavet 4 co-bryg med Mikkel Bjergsø – ”Hvedegoop” ( 1. maj 09 ) og ”Oatgoop” ( 27. sep 09 ) og ”Ruggoop” og ”BooGoop”.

 
Det er altså lidt af en bedrift, at Peter og Jakob har fået fat i et eksemplar. Det har de gjort ved at bytte sig frem med øl som amerikanerne er interesserede i. Så vidt jeg forstod var Cantillions ”Blåbær lambic” blandet ind i det.
De holdt deres review 500 i et stemningsfuldt miljø med stearinlys på bordet. Og de var så generøse, at både Sune ( Vinspecialisten ) og jeg fik lov at smage den også. ( off camera )

 
”Dark Lord 2011” er en stærk øl på 15,0%. Det varierer år for år, ligesåvel som bitterheden. Den er dybsort med meget lidt skum. Sætter sig lidt olieret på glasset. Fantastisk kraftig aroma med mørke frugter, ristede malte og vanilje ( der er tilsat Intelligencia kaffe, mexicansk vanilje og indisk sukker ). Det er en utrolig blød, næsten fløjlsagtig fornemmelse. De 15,0% alkohol er næsten helt skjult. Den er nem at drikke. Meget kompleks smag. Den virker som om den har været lagret længe, men den er altså fra i år ( feb. ). Bitterheden er stort set forsvundet og tilbage har vi en sød, stærk og kompleks øl, der virkelig er i verdensklasse.
Karakter 5+
Gå ind og nyd Peter og Jakobs spontane reaktioner på denne fabelagtige øl på www.youtube.com/user/TheMasterOfHoppets
. Til lykke med de 500 og tak fordi jeg også måtte smage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar