Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 17. oktober 2011

Tid til en øl - Saint Sylvestre Gavroche


17. Oktober 2011

I dag var vi på møbeludsalg. Vores musikanlæg og TV står på meget forskellige, hjemmelavede møbler, der har tjent os godt gennem tiden. Reoler bygget specielt til LP’er, kassettebånd og DVD’er, men alle sammen ret forskellige, og nu ville vi gerne have en mere samlet ensartet løsning. Og det fandt vi hos Erling Christensen ved Sindal. Det er en stor møbelbutik, hvor der er alt, hvad hjertet begærer, og der er også blomsterhandel, tøjbutik og delikatesser. Der er en vinafdeling og sandelig, om der ikke også er et flot udvalg af danske og udenlandske specialøl. Der var smagsprøver på vin og rom, og man kan også købe god whisky og cognac.

Ølafdelingen er omfattende. Her er engelsk øl fra Fuller’s og Morland. Belgisk øl fra Rochefort og Kasteel, samt Kwak og Tripel Karmeliet. Og der er et stort udvalg af danske specialøl – bla. Skagen, Vendia, Hornbeer, Klosterbryggeriet og Mikkeller. Her er tjekkisk og fransk øl. Jeg fandt en lille flaske fra det franske bryggeri – Brasserie de St. Sylvestre.

Bryggeriet ligger i Saint Sylvestre-Cappel i den flamske del af Frankrig. Der har været bryggeri i byen siden 1789. I 1860’erne overtog Louis Devriere bryggeriet og det er den første reelle optegnelse der findes. I 1920 blev bryggeriet solgt til Ricour familien, der stadig ejer det. I 1980erne besluttede man at bevæge sig uden for ”de 3 bjerge” ( ”3 Monts” er navnet på en øl fra 1985, der har taget navn efter de tre bjerge, der afgrænser området - Mont Cassel og Mont de Cats i Frankrig og Mont Noir i Belgien ). Deres øl sælges nu i det meste af Frankrig og i USA, Canada, Australien og EU.

I 1997 lancerede man ”Gavroche” som en øl, hvor man skelet til tidligere tiders bryg.

 
”Gavroche” er navnet på en figur i ”Les Miserables” af Victor Hugo. Det er en kvik lille fyr, der bor på gaden i Paris. På etiketten og kapslen ser man hans kontrafej. Læg i øvrigt mærke til den smukke flaskehals, der næsten virker lidt ”Art Nouveau”. Vi kan også læse, at den er overgæret, eftergæret i flasken og den holder 8,5%. Der er bag på etiketten et lille logo – ”Saveurs en Or” – der er et mærke, der viser at produktet stammer fra distriktet Nord-Pas de Calais og er fremstillet af mindst 70% lokale råvarer.
Det er en smuk orange gylden øl med mange livlige bobler og cremet hvidt skum.  Man mødes af en aroma af lys syrlig frugt – æble, melon, måske lidt frisk ananas. Den føles blød og har en god fylde. Også frugt i smagen og en udmærket afdæmpet bitterhed, der bliver hængende i eftersmagen.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar