Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 19. oktober 2011

Tid til en øl - La Guillotine


19. Oktober 2011

Her til aften var vi inde og se den nye ”De 3 Musketerer”. Det er en rigtig tju-bang film uden så megen dybde, men vi morede os glimrende. Der er gammeldags sværdkampe og luftskibe, der nok ikke fandtes i starten af 1600tallet, men det giver en ny vinkel. Kongen er ung, sød og forfærdelig krukket – man forstår godt at revolutionen brød ud, men det er 150 år senere.

Da jeg kom hjem kunne jeg ikke finde en Musketer-øl, men fandt dog en fransk inspireret øl ved navn ”La Guillotine”( det er som nævnt 150 år ved siden af, men.. )

Det er det belgiske Brasserie Hyughe, der brygger den. De er nok mest kendt for deres ”Delirium Tremens”-serie. Guillotin opfandt sin maskine i slutningen af 1700tallet og for at fejre 200 års dagen for Den Franske Revolution i 1989 ( lidt morbidt, måske ) valgte man at brygge en stærk, blond øl med humlebid. Der er brugt Saaz, Brewer’s Gold og Amarillo og bitterheden når 38 IBU, hvilket er højt for en belgisk øl.

Den er på 9,0% og kommer i en stentøjsflaske ( eller rettere det gjorde den nok engang – nu er det glasflaske med maling på ). Blodig rød halsetiket, der endog har form som knivsbladet på guillotinen – jo det er skam gennemtænkt.

Jeg valgte at hælde op i mit Kwakglas ( mest fordi jeg ikke får det brugt så tit ), og det var måske en fejl. Selvom jeg hældte forsigtigt, blev det kun fyldt med skum

 
Det ligner mest af alt varm mælk med honning. Jeg fandt senere ud af at det rigtige glas er er tulipanglas. Da jeg efter tålmodig venten endelig fik hældt øllet op, kunne jeg se at det er en grumset affære.
 
 
Måske er jeg uheldig med øl fra Huyghe , for jeg har tidligere fået en ”Delirium Tremens”, hvor det også svævede store klumper af gærrester ud. Måske skal det bare være sådan med deres øl. Men det virker ikke så appetitligt.
Det er en orange gylden øl. Uklar med mange gærrester, der svæver rundt i glasset. Som nævnt meget skum - og mange bobler. Duft af gær, lys frugt og krydderier. Koriander er ikke nævnt, men det er i den boldgade. Skummet sætter sig fint på glassets sider. Den føldes let og perlende, men man risikerer at få gærrester i munden. Sødlig smag af koriander og frugt. Lang eftersmag med frugt og en lidt sen, men tydelig bitterhed.
Karakter 3+ ( det trækker altså noget ned med det gærgrums )
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar