Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 15. december 2008

Tid til en øl - Corsendonk / Brøckhouse

Den sidste del af ølsmagningen var forbeholdt belgisk inpireret øl. Mest fordi jeg vældig godt kan lide det.
Corsendonk klosteret blev grundlagt i 1398, og begyndte med det samme at brygge øl. Det ligger i den belgiske by Turnhout. I 1713 blev Det Habsburgske Rige delt og de Sydlige Nederlande kom under østrisk herredømme. Den østriske kejser Josef  II lukkede både klosteret og bryggeriet i 1784. I 1906 blev bryggeriet genåbnet af Florentius Keersmaekers, men nu er det Du Bocq der brygger.
Der brygges uden ekstra tilsætningsstoffer og i 1990 fik bryggeriet ”Das Reinheitsgebot” certificat.
Serien har vundet priser for både øllet og for indpakningen, hvor både ”Agnus” og ”Pater” er enkelt udsmykket med ”Corsendonk Seglet”. Dette segl ses også på juleudgaven, men er nærmest forsvundet i juletræ og stjerner. De vinder nok ingen designpris for den etiket.
”Corsendonk Christmas”er en kobberfarvet øl på 8,5%, Den er filtreret og skummet er lyst. Duften er maltet med lidt krydderi fra gæren. Fornemmelsen er lettere end jeg husker, men smagen er fyldig med noter af svesker og rosiner. Eftersmagen holder fint med en let bitterhed.
Karakter 4+
Vi fik også en dansk juleøl der var belgisk inpireret. – ”Brøckhouse Julebryg”. Den er på 9,0% og brygget på 4 forskellige malte ( pilsner-, hvede-, aroma- og chokolademalt ) samt rørsukker. Der er brugt Northern Brewer og East Kent Goldings. Den er lagret i 3 mdr.
Den er noget mørkere end Corsendonk og skummet er kraftigt og beige i farven. Duften er maltet og der er en fin fylde i smagen. Noter af mørk frugt og chokolade. Der er mere sødme, men til gengæld også mere bitterhed i eftersmagen.
Karakter 4+                                                            

Begge øl vil være fine ledsagere til andestegen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar