Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 22. december 2008

Tid til en øl - Skælskør Julebryg

22. December 2008
I går aftes fik vi flæskesteg fra grillen, men for at det ikke skulle være for meget en julemiddag var det med selleri/kartoffelmos og stegte gulerødder. Vi fik dog ris a la mande til dessert – det er jo kun jul en gang om året. Vi havde vores gode venner og tidligere naboer på besøg og det var en hyggelig aften.
Forleden havde jeg fået et par flasker ”Julebryg” fra Skælskør foræret. Skælskør Bryghus er Harboes forsøg på at finde vej ind på specialøls-markedet. Og det fremgår stort set ikke af etiketten at det er Harboe. Derimod er der andre mishenvisninger så som: ”Original Julebryg siden 1883”.
Danmarks første julebryg dukkede op i 1958. Harboe-bryggeriet stammer fra 1883, og det er det der hentydes til. Selvom Julebryg og årstal ikke står lige ved siden af hinanden, er det generelle indtryk dog, at dette er en gammel opskrift. men det er det altså ikke.
Den slags misinformation ses desværre ofte på etiketter. Nogle gange er der bare intetsigende information og det er da bedre, men alligevel irriterende.
Det er en flot gylden øl på 6,0%. Skummet er hvidt og kraftigt. Duften er sød, og vi kunne i første omgang ikke sætte navn på den specielle duft, der præger den. Men der er tilsat chokolade og appelsin. Min datter nåede frem til orangestænger og en af de andre til Marabou med orangeknas. Det er i alt fald en anderledes og interessant duftoplevelse. Smagen bærer også præg af denne orangechokolade tilsætning, og det fungere godt i starten. Efter noget tid synes jeg nok af smagen bliver for kunstig og påtrængende. Sådan er det ofte med øl, der har en gennemtrængende smag af ét specielt krydderi. Der findes juleøl med udpræget smag af nelliker eller kardemomme, og det er interessant et stykke tid, og så bliver det lidt for kvalmt. Det gælder også denne øl, men det er et nyt og anderledes indtryk og værd at prøve, hvis man deler med nogle andre.
Karakter 3+
Derudover fik vi en ”God Jul” fra Nøgne Ø, men den var lidt for mørk til vores gæster. Jeg havde også selv lidt besvær med disse mørke øl i starten, men nu er jeg ved at komme efter det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar