Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 10. december 2008

Tid til en øl - Samuel Adams Winter Lager

10. December 2008
Så er der pause i kampen Manchester – Aab, og sikke en afslutning på 1. halvleg. Jeg er faktisk blevet en smule hæs, så nu må jeg smøre stemmen lidt med en øl. Og jeg kan lige nå at skrive om den inden, vi går i gang igen.
Samuel Adams har jeg tidligere berettet om. Det er et bryggeri i Boston, og det er rent faktisk ved at blive det største amerikansk ejede bryggeri, nu da Anheuser-Busch er opkøbt af InBev-
De brygger en serie af øl inspireret af tyske aner, og som overholder ”Das Reinheitsgebot” og det gælder også denne udmærkede vinterbock. I USA kalder man ofte øllene noget mere generelt end Christmas ale, så er det lettere at afsætte dem senere, men det er altså deres julebryg.
Det er en mørk bockøl på 5,6%. Der har en klart rødligt skær og en fin hvid skumtop. Duften er maltet og en smule krydret. Fornemmelsen er frisk og smagen er præget af karamel og lidt ristet malt. Den er let humlet med Tettnang-Tettnanger, og den giver en lidt skarp krydret note til bryggen. Bitterheden er som sagt moderat, som det bør være med en bock.
Karakter 4
Men nu er 2.halvleg vist i gang, så det var det. Kom så, Aab.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar