Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 4. december 2008

Tid til en øl - Næsgaarden Jul

4. December 2008
Her til aften er jeg så underlig træt. Vi har været til dans – det var sjovt som sædvanlig. Da vi kom tilbage var der lidt flæskesteg ( rester fra forleden ), men nu er energien vist brugt op for i dag.

Bryggeriet Braunstein ligger i Køge og drives af brødrene Michael og Claus Braunstein Poulsen. Bryggeriet åbnede i 2005.
Pensionatet ”Næsgaarden” ligger på Bornholm og ejes af Bdr. Braunstein. Det har givet inspiration til en serie af økologiske øl, der sælges gennem COOP. Blandt dem er ”Næsgaarden Jul”. Teksten på etiketten er intetsigende: ”Næsgaarden Jul er et specialbryg med en dejlig varm farve der luner i en kold tid, og som udmærker sig ved en karakteristisk og kompleks smag baseret på julens krydderier”. – der er ikke mange oplysninger at hente her
Det er en ravfarvet øl med hvidt/gulligt skum. Duften er en smule sur, men det påvirker heldigvis ikke smagen. Den er blød og rund med noter af karamel og en anelse sødme. Bitterheden er moderat, som det ofte ses i juleøl. Det beskrives, at der er brugt ”Julens krydderier”, men hvilke kan være svært at afgøre. De fremtræder ikke særlig tydeligt. Det kan måske også være en fordel, for nogle gange er et krydderi så fremtrædende at det overskygger alt andet og i længden ødelægger smagen. Det er en udmærket, men lidt neutral øl, der ikke gør nogen skade, men heller ikke noget uforglemmeligt indtryk.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar