Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 13. december 2008

Tid til en øl - Ølfabrikken Hvid Jul

13. December 2008
I går havde vi juleølsmagning på arbejdet. 13 deltagere var samlet om god øl og en lækker julemiddag. Jeg har desværre selv været syg i dag, og jeg tror ikke det er fordi jeg har drukket for meget. Jeg håber ikke andre har haft det skidt. men jeg havde kvalme fra morgenstunden, og den ville absolut ikke forsvinde igen. De fleste af aftenens øl var ufiltrerede og indeholdt altså en del bundfald, og jeg har mistanke om at en af øllene indeholdt noget aktivt gær, som jeg så har fået for meget af. Det er et fænomen, jeg har hørt og, men endnu ikke selv prøvet.
Det var især ærgeligt, da vi skulle have været til stort familietræf. Nu måtte de andre køre uden mig. Ved 3 tiden var jeg ved at have det så godt, at jeg kunne stå op, men det er ikke alverden, jeg har spist i dag.
Ellers var det en glimrende ølsmagning. Første afholdt vi julekoncert, hvor det sammenspilhold jeg havde med, spillede op til deres bedste, så det gik fint. Og så lavede en af kollegerne god julemad. Kamsteg med julesalat og hjemmelavet rødkål, men vi nåede et par øl, inden maden var klar.
Programmet var:
Fanø Jule Ale
Ølfabrikken Hvid Jul
Avery Old Jubilation
Midtfyns Julestout
Kongens Bryghus Julemumme
Corsendonk Christmas
Sheperd Neame Christmas
Brøckhouse Julebryg
Abbaye Des Rocs Noel
Stille Nacht 2007
Vi byttede rundt på et par øl I forhold til det oprindelige program, da vi syntes at stout ville passe godt til stegen.

Ølfabrikken blev jo i år opkøbt af GourmetBryggeriet, hvilket er ærgeligt, selvom GB også laver udmærket øl. Men heldigvis lader det til at der var brygget nok af Ølfabrikkens glimrende juleøl, så vi atter i år kan smagen dem. ( Eller også er der tale om at GB er lykkedes med den originale opskrift.- jeg ved det ikke ).
”Hvid Jul” er inspireret af en belgisk Witbier. Det er en lidt bleg gylden øl med en fin hvid skumtop. Den er på 8,5% så der er kraft nok i den. Der er tilsat koriander og appelsin, som er en næsten nødvendig ingrediens i typen, men her er der yderligere tilsat kamille og druesukker. Det giver en anderledes friskhed til øllet. Der er en god balance mellem sødme og friskhed. Der er ikke megen bitterhed, men eftersmagen er lang og god. Absolut en af de bedre danske witbiers.
Karakter 4
Det er ikke en øl, der passer til andestegen, men den passer fint til julefrokostbordet, hvis der er æg og rejer og fiskefilet. Eneste minus er her procenten, da man nok skal holde lidt igen med snapsen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar