Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 16. november 2010

Tid til en øl - Dark Horse Boffo


16. November 2010

Dark Horse Brewing Company i Marshall, Michigan har også ( som Drie Fonteinen ) oplevet katastrofer i maj måned. Fredag d. 10. maj 2010 brændte deres General Store og Skate Shop ned til grunden. ( Bryggeriet forsøger at bygge en ordentligt skaterpark og sælger også skateboards ).

Bryggeriet blev grundlagt af Aaron Morse og de brygger mange forskellige øl, bla. en stout serie på 5, hvoraf jeg har smagt den femte  - ”Plead the 5th” ( fantastisk stout ) og har den tredje ( Tres ) stående i skabet til en god vinterdag.

På vores ølsmagning i fredags havde vi en anden øl med – en brown ale ved navn ”Boffo”. Den kan ikke findes på deres hjemmeside.

”Boffo” er slang for ”meget god”, ”succesfuld” og er samtidig navnet på en amerikansk tegneserie stribe – ”Mister Boffo”. Om det er ham der er afbilledet på etiketten, ved jeg ikke, men han ser noget bekymret ud.

Der er ikke mange faktuelle oplysninger at hente, men det er en mørkebrun øl på 5,5%. Der cafe- latte-farvede skum er lidt groft og luftigt. Det sætter sig pænt på glasset. Duften er præget af karamel med en anelse chokolade. Let drikkelig og med en rund, blød smag, hvor det er karamel der er mest dominerende. Der afsluttes med en god, men behersket bitterhed.
Karakter 3+  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar