Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 19. november 2010

Tid til en øl - De Struise Roste Jeanne

19. November 2010

Det er åbenbart tiden, hvor jeg får ryddet lidt op i ølskabet. Aftenens øl var egentlig tiltænkt Halloween, men den dag kom jeg sent hjem med flyet fra Tenerife og fik ikke taget mig sammen til at nyde den.

Det drejer sig om en hekseøl, som bliver brygget til byfesten i Nieuwpoort, Belgien. I gamle dage ( 1600 tallet ) var der en del hekseprocesser i byen, og den kendteste episode drejer sig om heksen Jeanne Panne. Hun var kendt på sit røde hår og derfor har øllet fået navnet ”Roste Jeanne”, der betyder ”Rustne Jeanne”, Hun skulle ifølge beskrivelserne være ualmindelig grim, og på etiketten er hun da heller ingen skønhed ( lidt zombie-agtig ).

Urbain – en af bryggerne fra De Struise er født i Nieuwpoort, og han blev opfordret til at lave en øl, der kunne bruges til festlighederne 10 – 11 juli, hvor hun åbenbart spiller en betydelig rolle. Det er svært at finde oplysninger om denne øl, da den ikke er nævnt på De Struise’s hjemmeside.

Det er naturligvis en belgisk red ale, men mange uklarheder. Man aner, at der er mange livlige bobler. Skummet er lyst og virker sammenhængende, selvom det ikke holder meget længe. Der er en sødlig krydret duft med svage noter af bær – især jordbær. Der er en frisk, syrlig fornemmelse i munden. Der lægges ud med lidt sødlig frugt i smagen, men det går over i en markant bitterhed , der holder længe. Alkohol 7,0%

Karakter 4+

Nu er det tid til finalen i ”Vild med dans”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar