Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 21. november 2010

Tid til en øl - Herslev Stjernebryg 2

21. November 2010

Vi har fejret fødselsdag hele weekenden, da et af de eneste lyspunkter i november ( udover diverse gode øl ) er min kones fødselsdag. Lørdag var madklubben inviteret til aftensmad. Først havde alle kvinderne dog været på 3 timers zumba-maraton i Hjallerup. Da min kone kom hjem skulle hun i gang med at forberede al aftensmaden, ( jeg hjalp til i det omfang mine evner rakte ), mens veninderne kunne hvile ud på sofaen derhjemme. Og det var en lækker menu.

Det var røget laks med bacon og æble/fennikelsalat til forret. Fennikel giver jo en slags lakridsnote og jeg forsøgte mig med en øl, der havde ligeså. Her var der godt nok tale om anis til at fremkalde lakridssmagen.

Det var Herslev’s ”Stjernebryg” som jeg har skrevet om før ( 10. dec 09 ).

” Herslev Bryghus ligger lidt vest for Roskilde. Det er et familieejet bryggeri, der blev stiftet i 2004 at Tore Jørgensen. Gården hedder ”Toftegaarden” og der hører 30 hektar land til, hvor der dyrkes maltbyg. Der er 4 faste øl i sortimentet, samt en del sæsonbryg.

Et af disse er ”Stjernebryg” på 8,0%. Navnet kommer naturligvis fra Bethlehems stjerne, samt det faktum at den indeholder stjerneanis. Den er brygget på 6 forskellige malte ( bla. hvedemalt ) og tilsat rørsukker, koriander og altså stjerneanis. Bitterheden stammer fra to amerikanske humletyper ( ikke nærmere oplyst ), og der er benyttet belgisk alegær til fermenteringen. Herslevs øl er  upasteuriserede og ufiltrerede og ikke tilsat kulsyre.

”Stjernebryg” er en mørk brun øl med et beige skum, der forsvinder hurtigt. Den har en sødlig krydret aroma og en behagelig blød mundfølelse. Smagen er sødlig og krydret, men ikke på nogen dominerende måde. Den virker en anelse afdæmpet. Smagen slutter med et dejligt, men svagt strejf af anis/lakrids. Eftersmagen er sødlig med middel bitterhed.”

Om det var sammenhængen med maden eller noget andet ved jeg ikke, men jeg synes, den virkede fyldigere og kraftigere end sidste år – den virker bestemt ikke afdæmpet. Jeg bliver nødt til at opgradere min karakter til 5.

Til hovedret fik vi Borsjtj, der er en russisk rødbedesuppe – her med masser af grønsager og oksekød. Det smagte utroligt godt. Jeg havde ingen anelse om, hvad man skulle drikke til rødbedesuppe, men valgte til sidst en dunkel – nemlig Jacobsen ”Original Dark Lager” som jeg også har skrevet om før ( 10. nov 08 ). Den passede efter min mening glimrende til maden.

Desserten var æblekage.

Inden middagen havde vi fået Sangria til velkomstdrink – lavet med rødvin, cognac, appelsin og Fanta. Det var en dejlig sød, men alligevel frisk drink, som min kone ( der ellers ikke drikker spiritus ) også godt kunne lide, så den får vi nok igen en anden gang.

I dag var det kirketid, men min kone havde taget fri, mens jeg sang. Hun blev hjemme og forberedte frokost for familien. Der var sild og fiskefilet, æg og tomat, mørbradbøffer og en laksetærte, leverpostej og roulade til dessert. Vi fik gode traditionelle julefrokostøl til – Carlsberg 47 og Jacobsen ”Golden Naked Christmas Ale” ( dem skrev jeg om i 08 – 26 aug og 17 dec ).

Det var et par dejlige dage, og hyggeligt at have så mange gode gæster, men nu sidder hun – med resten af sangriaen – og hviler ud i sofaen. Til lykke med fødselsdagen.

Derudover er der jo sket nyt på dansefronten, hvor vinderen i ”Vild med dans” blev fundet. Det blev jo Cecilie Hother og Mads Vad, og det var nok det rigtige resultat, selvom Laura Dragsbæk og Silas Holst gav den gas. Det er da festligt at have sådan et par energibomber med i konkurrencen.

Derudover har vores danseinstruktører – Ashli Williamson og Bjørn Bitsch vundet VM i 10 danse i Wien. Det er utroligt flot og når man ser den danse, kan man virkelig se forskel på professionelt- og ”Vild med dans” niveau. Til lykke til alle vinderne.

Og det er utroligt, at det stort set ikke har været omtalt i pressen – det er trods alt et verdensmesterskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar