Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 6. november 2010

Tid til en øl - Juleølsmagning på Ølkonsortiet / Undergæret øl


6. November 2010

I dag havde Ølkonsortiet allieret sig med Artbreak Hotel, der ligger næsten ved siden af om at holde en lille juleølsfestival. Konsortiet stod for øllet og det foregik i galleriets lokaler. I underetagen var der linet op med undergærede juleøl, samt engelsk / amerikansk øl, mens der ovenpå var belgiske juleøl.


Jeg havde set et par steder, at det skulle starte kl. 10, og mødte op ved 10.20 tiden, men der var man først ved at stille an. Arrangementet var berammet fra 12 -17. Når jeg nu alligevel var der, kunne jeg jo ligeså godt gøre mig nyttig, og begyndte at stille flasker op nedenunder. Pludselig dukkede der kunder op, og jeg begyndte at dele øl ud, og så blev jeg hængende på den side af bordet. Der var mange hjælpere til stede, men der var også brug for 3 mand på hver etage, da der var flest besøgende. Alt i alt kom der små 50 ølinteresserede gæster, der for 100 kr fik udleveret et smageglas og 10 smagsprøver. Der var omkring 75 øl at smage, så der var nok at vælge imellem og noget for enhver smag. Der var dog øl som ikke blev åbnet ( det er uvist af hvilken grund ).
Jeg smagte selv omkring 15, men jeg kendte jo også mange fra tidligere år. ( Jeg skriver ikke igen om de øl jeg allerede har skrevet om, så jeg vil anbefale, at man kigger i indlæggene fra nov/dec de forrige år ).
Jeg stod først nedenunder ved de undergærede øl.     
      
              
Her ser man fra venstre – Föroya X-mass 1888 , Föroya Jola Bryggj, Menabrea Christmas, Løkken Julebryg, Nibe Rudolf, Søgaards Julebuk, Schwaben Weinachtsbier og Santa C Ale fra Ørbæk.
Jeg kendte de fleste fra tidligere år, men ikke de 2 fra færøerne.

”Föroya Jola Bryggj” med julestjernen på etiketten er en klar, lidt ravfarvet guldøl på 5,8%.  Den har en lidt neutral duft, hvor man dog aner en smule sprit. Den har en udmærket fylde og det sprittede mærkes ikke i smagen. Denne er lidt sødlig, maltet med en fin bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3+


Den anden ”X-mas 1888” har en overstadig glad julemand på etiketten. Der hentydes naturligvis til bryggeriets grundlæggelse i årstallet. Den har samme farve og en svag skumdannelse. Her er også en noget neutral duft. Øllet er let og måske lidt uinteressant, men har dog en fin og god note af kanel, for at gøre det lidt julet.
Karakter 2+

Anden del af undergæret øl bestod af Hancock Merry Christmas, Refsvindinges Jacobs Ale, Kulmbacher Eisbock, lys og mørk Samichlaus, Bakalar, Warwik Hjertensfryd og endnu en øl fra Föroya.
Rent faktisk fik jeg ikke smagt en eneste af dem, selvom jeg aldrig har smagt Samichlaus Helles og den sidste øl fra Föroya. De 2 Samichlaus-øl var begge på 14,0%. Men de kan jo stadig købes i butikken og der er stadig langt til jul.
Et kanongodt arrangement, hvor folk fik mulighed for at smage de lidt mere specielle øl, som man måske er lidt i tvivl om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar