Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 23. november 2010

Tid til en øl - Titanic Stout


23. November 2010

Så kom der igen sne, men nu har vi fået sat snedækkene på, så det virkede ikke så skræmmende.

Alligevel gider jeg ikke rigtigt sne igen i år. Det var sjovere og nemmere, da jeg var barn. Der hindrede sneen ikke så mange gøremål, som den gør nu. Hvis bare man kunne læne sig tilbage og nyde snevejret, men der er altid så mange ting, man skal nå  - bla. arbejde, og sneen er mest i vejen.

Jeg er heldigvis ikke påvirket at det manglende lys, men hård frost gør mig altid lidt kold og ynkelig. Hvis der bliver ligeså meget sne som sidste år, må jeg prøve at komme ud og nyde det lidt mere. En travetur i sne og solskin er jo fantastisk, hvis man ikke skal nå noget bestemt.

Der er endnu ikke sne og is nok i de danske farvande til at udgøre en trussel for skibsfarten, så historien om Titanic gentager sig nok ikke lige med det samme. Så jeg vover at finde en øl fra Titanic Brewery i Stoke-upon-Trent frem. Det er deres ”Stout” på 4,5%. Jeg har tidligere ( 21 sep 10 ), skrevet om bryggeriet og om, at Titanic’s kaptajn kom fra byen.

På etiketten ser man de 4 store, røde skorstene på Titanic, samt en medalje, hvor der står – ”Champion Bottled Beer of Britain 2009”. Bagpå ser vi, at den faktisk har vundet 2 gange og at CAMRA udtaler ” This is real ale”. Derudover oplyses vi om, at 3000 mænd arbejdede i 2 år for at færdiggøre skibet, der fra bro til køl er ligeså høj som et 10 etagers hus – og vejer 66000 ton.

Øllet er brygget af byg- og hvedemalt, samt hårdt ristet umaltet byg. Humle, gær og vand.

Det er en mørk/sort øl med groft brunligt skum. Duften er præget at ristet malt med lidt sødme fra chokolade. Chokoladen genfinder jeg desværre ikke i smagen, der er domineret af hårdt ristet, bitterhed – som kaffe, der har stået for længe på varmen. Bitterheden er meget udtalt, og efter min smag for kraftig til at give en god balance. Der er kommet lidt for meget sod fra skorstenene.

Karakter 3

Måske trænger jeg til lidt kraftigere og stærkere øl, når der er tale om stouts. Jeg kan i hvert fald se, at alkoholsvage, dry stouts aldrig scorer særlig høj på min skala. Der mangler simpelthen noget til balancen af det ristede.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar