23. November 2010
Så kom der igen sne, men nu har vi fået sat snedækkene på,
så det virkede ikke så skræmmende.
Alligevel gider jeg ikke rigtigt sne igen i år. Det var
sjovere og nemmere, da jeg var barn. Der hindrede sneen ikke så mange gøremål,
som den gør nu. Hvis bare man kunne læne sig tilbage og nyde snevejret, men der
er altid så mange ting, man skal nå - bla.
arbejde, og sneen er mest i vejen.
Jeg er heldigvis ikke påvirket at det manglende lys, men
hård frost gør mig altid lidt kold og ynkelig. Hvis der bliver ligeså meget sne
som sidste år, må jeg prøve at komme ud og nyde det lidt mere. En travetur i
sne og solskin er jo fantastisk, hvis man ikke skal nå noget bestemt.
Der er endnu ikke sne og is nok i de danske farvande til at
udgøre en trussel for skibsfarten, så historien om Titanic gentager sig nok
ikke lige med det samme. Så jeg vover at finde en øl fra Titanic Brewery i
Stoke-upon-Trent frem. Det er deres ”Stout” på 4,5%. Jeg har tidligere ( 21 sep 10 ), skrevet om bryggeriet og
om, at Titanic’s kaptajn kom fra byen.
På etiketten ser man de 4 store, røde skorstene på Titanic,
samt en medalje, hvor der står – ”Champion Bottled Beer of Britain 2009”. Bagpå
ser vi, at den faktisk har vundet 2 gange og at CAMRA udtaler ” This is real
ale”. Derudover oplyses vi om, at 3000 mænd arbejdede i 2 år for at færdiggøre
skibet, der fra bro til køl er ligeså høj som et 10 etagers hus – og vejer
66000 ton.
Øllet er brygget af byg- og hvedemalt, samt hårdt ristet
umaltet byg. Humle, gær og vand.
Det er en mørk/sort øl med groft brunligt skum. Duften er
præget at ristet malt med lidt sødme fra chokolade. Chokoladen genfinder jeg
desværre ikke i smagen, der er domineret af hårdt ristet, bitterhed – som
kaffe, der har stået for længe på varmen. Bitterheden er meget udtalt, og efter
min smag for kraftig til at give en god balance. Der er kommet lidt for meget
sod fra skorstenene.
Karakter 3
Måske trænger jeg til lidt kraftigere og stærkere øl, når
der er tale om stouts. Jeg kan i hvert fald se, at alkoholsvage, dry stouts
aldrig scorer særlig høj på min skala. Der mangler simpelthen noget til
balancen af det ristede.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar