Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 25. november 2010

Tid til en øl - Rocking Rudolph



25. November 2010

I dag var vi igen til dans, og den ene af vores instruktører var mødt frem. Det var Ashli Williamson, der sammen med Bjørn Bitsch har vundet Verdenmesterskabet i 10-dans. Alle 5 standard og alle 5 latin danse. For at vinde skulle de gennem 42 danse, så det er noget af en post. Hun havde guldmedaljen med ( den er tung ) og den store flotte pokal. Vi ønskede selvfølgelig til lykke med en buket blomster fra holdet.

Vi prøvede selv at danse alle danse i træk ( vi kan kun 9 ) og det var hårdt. Derefter kastede vi os over de nye trin i Jive. Det er jo en dans til god rock’n roll musik, og da vi kom hjem fandt jeg en rock’n roll øl i skabet – ”Rocking Rudolph” fra Hardys & Hanson.

Her ser vi på etiketten Rudolph med den røde tud og Elvisbakkenbarder klimpre på en guitar, mens han faktisk har en guldmedalje om halsen – med initialerne RR.

Samuel Robinson åbnede det første bryggeri i Kimberley, Nottinghamshire. Bryggeriet brugte vand fra Alley Spring. Det gjorde Stephen Hanson også, da han åbnede et bryggeri i 1847. Da Robinson døde blev bryggeriet overtaget af 2 ølkøbmænd William og Thomas Hardy, og Hardy’s og Hanson bryggerier havde i mange år en venskabelig konkurrence. De fik problemer med vandforsyningen, og delte derefter vandet fra den lokale Holly Well mellem sig, indtil 1930, hvor de 2 bryggerier slog sig sammen.

I 2006 blev bryggeriet overtaget af Greene King, der nu brygger øllet i Bury St. Edmunds.

De brygger ”Rocking Rudolph” under Hardys & Hanson-navnet og har gjort det siden 2008. Oprindelig var den på 5,0%, men nu holder den kun 4,2%. Der er ikke mange oplysninger at finde, hverken på etiketten eller på hjemmesiden.

Det er en rødbun klar ale med relativ svagt lyst skum. Der er ikke mange bobler. Duften er lidt maltet med en lidt anderledes note, som jeg synes virker lidt smøragtig. Smagen er præget af en malt og frugtagtig bitterhed. Den føles let og en anelse vandet, men forfriskende. Der er en langvarig bitterhed i afslutningen. Den står nok lidt for meget alene.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar