Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 8. november 2010

Tid til en øl - Juleølsmagning / Ale


8. November 2010

Til julesmagningen på Ølkonsortiet var der også forskellige engelske og amerikanske Christmas Ales. De har ofte betegnelser, der er mere åbne end jule-øl, så de kan bruges hele vinteren.

Der var Brown Ales, Pale Ales, Winter Warmers osv. På billedet ses Mikkeller Red/White Christmas, O’Hanlon Goodwill, Fuller’s Old Winter Ale, Great Divide Hibernation Ale, Avery Old Jubilation, Nøgne Ø Underlig Jul, Hardy’s Rocking Rudolph og Black Rooster.

Jeg har tidligere skrevet om Avery ( 02 dec. 08 ) – Nøgne Ø ( 18 nov 08 ) – O’Hanlon  ( 18 dec 08 ). Jeg nåede ikke at smage så mange, da jeg jo også skulle servicere kunderne, så det blev kun den store flaske fra Mikkeller.

”Red/White Christmas” er en blanding af en britisk red ale og en belgisk witbier. Dertil er sat ”uanede mængder af bitter appelsinskal og et ordentligt skud amerikansk humle”. Procenten er på 8.0%
Det er – som man kan se – en lys grumset øl med et rødligt skær. Appelsin blander sig med grape og ananas i aromaen, der virker forfriskende. Smagen er også ”amerikansk”, hvor humlen i slutningen træder frem både med grape og en over middel bitterhed.
Karakter 4


På dette billede er det kun de 3 flasker til højre der er ales – resten er stouts. Det er AleSmith, som i dagens anledning hedder YuleSmith, Hopping Frog med Frosted Frog og Happy Hoppy Christmas fra Hornbeer. Jeg nåede kun at smage 2, men heldigvis er der også langt til jul endnu.


”Frosted Frog” fra amerikanske Hoppin’ Frog er en krydret øl på 8,6%. Den er klar, rød med pænt hvidt skum. Duft af krydderkage og kardemomme. En af de andre erklærede at det var duften at rigtig amerikansk jul. God fylde i munden. Smagen er lidt besynderlig, hvilket man ofte støder på, når bryggerier forsøger med deres specielle julekrydderier, Sjovt, men ikke altid lige godt. Den skal deles med andre – jeg kan i hvert fald ikke drikke en hel.

Karakter 3


AleSmith fra San Diego er til lejligheden omdøbt til YuleSmith og deres øl hedder ”Holiday Ale”. Der bliver brygget en ”Winter” - og en ”Summer” udgave. Winter udgaven er en Imperial Red Ale og Summer udgaven en Imperial Pale Ale. Begge øl på 8,5%. Hvis man kigger ordentlig efter kan man jo nemt se, at det er Summer, der var kommet på bordet. Der var da heller ikke meget jul over den, men derudover var den fremragende. En meget kraftig duft at lækker amerikansk humle slog en i møde, da kapslen røg af. Citrus og grape. Den er klar og gylden og har en flot hvid skumtop. Smagen er præget af den aromatiske humle og bitterheden er god og markant. En god øl, hvis man mangler energi til de sidste julegaveindkøb.

Karakter 4+

Skriften på ”Summer” er rød/blå mens den på ”Winter” er rød/grøn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar