9. Juni 2012
I
dag har vi været til 20 års jubilæum med Coro Misto. Det er et dygtigt
kammerkor, der har Søren Birch som dirigent. Vi var begge med til at starte
koret op, og min kone har været med i rigtig mange år – mange som formand. Nu
er det vores døtre, der synger i koret, så vi føler næsten, at det er ”vores”
kor. I forbindelse med jubilæet havde man indkaldt gamle korsangere, som skulle
være med til en del af koncerten. Det var sjovt, at hele familien var med og
dejligt at opdage, at stykkerne ikke var så langt væk, som jeg havde frygtet. Det
var en dejlig koncert.
Her
til aften var der så spisning på isbryderen ”Elbjørn”, der ligger til kajs i
Aalborg. Her var der 3 retter mad ( meget lækkert ) og 2 glas vin. Jeg spurgte
naturligvis efter øl, og kunne få en lille pilsner i stedet. Men jeg kunne også
selv købe noget flaskeøl, og her var der for en gang skyld en positiv
udvikling. Der var ”Staropramen” – både lys og mørk. Jacobsen ”Extra” – ”Saaz Blonde”
og ”Brown Ale” – og så var der Leffe ”Blonde” og ”Bruin”. Det er tydeligvis
Carlsberg der sælger til ”Elbjørn”, men det er jo alle udmærkede øl, så det var
muligt at få noget ordentligt at drikke. Forleden var vi på Jensens Bøfhus,
hvor man kun kan få Tuborg – så jeg drak vand i stedet ( man er vel stædig ).
For
noget tid siden havde vi ølsmagning med lyse øl, og den sidste øl i rækken var
en sjælden øl fra Allagash i Portland, Maine. Bryggeriet stammer fra 1995, hvor
Rob Tod begyndte at eksperimentere med at brygge belgisk øltyper. Det var mest
engelske og tyske øltyper, der blev produceret i USA på det tidspunkt. Første
øl var en witbier ”Allagash White”.
”Curieux”
er den første øl, der er udsat for fadlagring. Det er en Allagash Tripel, der
er lagret i kolde kældre i otte uger på
Jim Bean bourbonfade. Derefter er denne øl blandet med den originale tripel.
Det giver en speciel og anderledes smag.
”Curieux”
betyder ”nysgerrig” og kan referere til bryggerens lyst til eksperimenteren.
Det kan også betyde ”mærkelig”, ”besyndelig” og flere af smagningens deltagere
vil nok stemme for den betydning. Flere var sikre på at der var tale om en
gærfejl, hvor vildgær havde inficeret øllet. Men det er jeg nu ikke så sikker
på. Den syrlige note stammer højst sandsynligt fra bourbonfadet.
Jeg
har ikke fået taget billede, men det er en lys, uklar øl. Aromaen er præget at
egefad og bourbon. Smagen starten med sødme og Jim Bean bourbon og slutter af med
en temmelig syrlig note af egetræ og vanilje. Man fornemmer også et strejf af
gammel kælder.
Om
det er en fejl eller ej, ved jeg ikke, men jeg synes, den minder en del om
andre farmhouse ales fra staterne. Så jeg har givet
Karakter
4 ( jeg var vist stort set ene om den vurdering )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar