Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 11. juni 2012

Tid til en øl - Kvickly/ Vestfyen Red Pale Ale


11. Juni 2012

Kvickly har lanceret et ølvalg, hvor de har fået 12 forsklellige, danske mikrobryggerier til at brygge en øl til butikken. Indtil uge 31 kan man stemme om hvliken øl, der er bedst, og denne øl vil så komme til at høre til det faste sortiment i Kvickly. Det er Indslev, Svaneke, Krenkerup, Fur, Thisted, Vejle, Braunstein, Randers, Nibe, Ørbæk, Ærø/Thise og Vestfyen, der er med i afstemningen. De kommende dage vil jeg prøve mig gennem de forskellige øl. Umiddelbart er det ikke de store eksperimenter. Der er ales af forskellig slags, mørkt lagerøl, og naturligvis et par hvedeøl, men nu må jeg lige se ( og smage ) det hele ordentligt igennem .

Den første øl er fra Vestfyen. Jeg har desværre ikke købt ”Vestfyen i Kvickly” i ”Kvickly i Vestbyen”, men i Kvickly Ekstra, der ligger på vejen hjem fra arbejde.

Det er en ”Red Pale Ale” på 5,5%. Brygget med hvedemalt og ekstra kulsyre, hvilket tydeligt kan ses på billedet. Her er masser af overfriske bobler. Den er klar med en mørk gylden farve. Det er nok der ”Red” kommer ind. Meget indbydende aroma, hvor noterne er eksotisk frugt snarere end grape og citrus. Det er ikke oplysninger om humletyper, men det kunne godt være Nelson Sauvin eller noget i den retning. Desværre holder dette aromatiske indtryk ikke så langt tid. Smagen er ret kortvarig, men efterlader en hel pæn bitterhed i eftersmagen. Det er en let og prikkende øl. Hvis man for at forlænge smagsindtrykket beholder øllet lidt i mundhulen, dukker der et strejf af petroleum (?) op, så det er ikke anbefalelsesværdigt. Det er dog noget, jeg før har oplevet med bla. Nelson Sauvin, så nogen kan måske lide det.

Aromaen trækker helt klart karakteren op.

Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar