Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 28. juni 2012

Tid til en øl - Innis & Gunn Irish Whiskey Cask

27. Juni 2012

Hurra, hurra, hurra. I dag har begge vores døtre været til afsluttende eksamen. Den ældste er blevet bachelor og den yngste er blevet student fra Dronninglund Gymnasium. Begge med topkarakterer, så vi har grund til at være stolte. Ikke fordi vi har haft så meget med det at gøre, men alligevel. Vores svigersøn er også blevet bachelor med top karakter og sandelig om ikke vores tidligere logerende fra Hviderusland er blevet kandidat i violin fra Konservatoriet, samtidig med hun har gennemført en 1-årig HF-uddannelse med bravour, mens hun har passet sin faste organiststilling. Det er sandelig nogle dygtige og arbejdssomme unge mennesker vi har.

Det skal naturligvis fejres. Også i dag har der været prøver til sent på Skansen, men jeg fandt en øl frem, da jeg kom hjem.

For noget tid siden blev jeg præsenteret for en ”Innis & Gunn Irish Whiskey Cask”, da jeg besøgte en af vennerne i sommerhus. Jeg havde på det tidspunkt fået den købt i Vinspecialisten, men ikke fået den smagt. Han var en smule stolt over at kunne præsentere en øl, jeg ikke kendte, men det sker nu ellers ofte. Han havde købt sin i Metro.

Det er en luksusudgave at Innis & Gunn. Den kommer i en ekstra indpakning, hvorpå man kan læse, at det er en Oak Aged Beer. Den er lagret i egefade, der tidligere har indeholdt ”triple distilled irsih Whiskey”. Det er åbenbart nogle sjældne fade, men man oplyser ikke fra hvilket destilleri.

Det er den første stout fra Innis & Gunn. Brygget på masser af chokolade malt og ristet byg. Der er humlet med engelsk Fuggles. Alkoholprocenten er 7,4%.


Det er en sort øl med kraftigt, lattefarvet skum. Meget behagelig duft, hvor man fornemmer chokolade og alkohol – nærmest som de stykker chokolade, der er formet som flasker i luksuspakkerne. ( Det skal lige nævnes at jeg altid skriver smagsnoter, inden jeg læser på etiketten ). Ristet malt og måske en antydning af røg, selvom det ikke er Islay Whisky.. Behagelig i munden – fylde uden at blive tung. Smagen har en sødme, der er en blanding af sukker og chokolade. Alkoholen trænger sig også på med en sødlig note. Jeg synes faktisk, at dette er den bedste øl fra bryggeriet.
Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar