30. Juni 2012 - Valeir Extra
Nu går prøverne
på Skansen ind i sidste fase. Vi har premiere på torsdag på stykket: ”Min søn
Pinocchio”. Det er historien om Pinocchio, men fortalt fra legetøjsmageren
Gepettos synspunkt. Det er første gang musicalen opføres i Skandinavien og det
er folkene bag Skansespillet, der har stået for oversættelsen. Vi glæder os. I
dag var der for første gang prøve i kostumer, og i morgen kommer lydmanden med
microports. Efter prøven var det tid at male kulisser, for man ved jo aldrig
hvornår det bliver regnvejr. Vi mangler stadig meget, men fra mandag kan jeg arbejde
med det hele dagen, så vi når det nok ( hvis ikke det regner ).
Hjemme igen –
træt og mødig trængte jeg til en øl.
I 1818 blev
bryggeriet Valere Latte grundlagt. Det blev i 1898 solgt til Rene Contreras. I
1922 overtog hans nevø, Marcel det. Hans søn - Villy Contreras gik på pension og hans
datter kunne ikke forstille sig at føre driften videre. Heldigvis overtog
hendes mand Frederik de Vries det, og startede en modernisering med de øl
bryggeriet nu er kendt for bla. ”Valeir Extra” fra 2008. Allerede i 2004 bryggede man en ”Valeir Blond” på 6,5%
i traditionel stil med sterling humle, men ”Valeir Extra” er yderligere tilført
Amarillo-humle og stilen er en ”belgisk blond IPA”.
Etiketten viser
et klostervindue med en ridder og årstallet 1453. Det er ”Valeir”-serien der er
baseret på en lokal legende om ridderen Valeir, der kæmpede i slaget om Gavere
i 1453. Og bryggeriet er netop placeret i byen Gavere.
Det er en gylden
øl. Den var klar ved første ophældning, men er eftergæret på flasken og der kan
komme en del uklarheder. Men fordi den netop var klar, så jeg en af de mest
specielle bobleforekomster jeg har oplevet.
Det var, som var
der kommet en geyser ned i glasset. Fontæner af bobler skød op med hurtige
uregelmæssige udbrud ( sikkert på grund af tulipanglasset ). Det var enormt
fascinerende. Duft af druer og bær og
måske lidt nyslået græs. Frisk og prikkende i munden. I smagen fornemmer man
stadig lyse frugter, men nu træder humlenoterne mere frem med skarpere indtryk
at citrus. Der er en markant bitterhed i eftersmagen. Nu synes jeg nok ikke, det
er nødvendigt med ekstra humle i belgiske blonds, men så kan jeg jo bare holde
mig til originalen. ”Valeir Extra” er i hvert fald et glimrende bud på
stilarten.
Karakter 4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar