Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 17. juni 2012

Tid til en øl - Marathonølsmagning 1


17. Juni 2012

I går blev der afviklet en marathon Aalborg – en ølmarathon. Det var Aalborg afdelingen af ”De danske ølentusiaster”, der havde sat os stævne, og det var Allan Carlé og Søren Eriksen, der stod for den praktiske side af sagen.


Allerede, da jeg ankom ude på vejen, lagde jeg mærke til en liflig duft af grillsteg svin. Ude i gården var man i gang med at forberede et lille maddepot, der skulle indtages senere.

Der var omkring 55 samlet til denne smagning. Desværre var alle øllene ikke stillet op på række, så man kunne se hvor lang ruten var, så billederne fortæller mere om kortere etaper.

Allan havde forberedt sig med powerpoint, hvor der blev vist små, sjove reklameklip og hvor der var faktuelle oplysninger om øllene.

1. Pilsner Uquell ( 4,4% ) – 2. Vestfyen Genuine Ale ( 5,7% )  – 3. Carl’s Special ( 4,6% ) – 4. Ørbæk Påskebryg ( 7,2% ) – 5. Tripel Karmeliet ( 8,0% ).


Jeg havde ikke tidligere smagt Vestfyen Ale, som blev præsenteret som en af de bedste billige danske øl. Jeg må sige, den smagte overraskende sød. Først til allersidst mødes man af en smule bitterhed


6. Schneider Weisse ( 5,4% ) – 7. Leffe Blonde ( 6,6% ) – 8. Leffe Bruin ( 6.5% ) – 9. Newcastle Brown ( 4,7% ) – 10. Brooklyn Brown Ale ( 5,9% ) – 11. Kwak ( 8,0% )

Jeg har tidligere smagt Brown Ale fra Brooklyn, men ikke skrevet om den. Den var med som et eksempel på amerikansk brown ale, og der er da også benyttet amerikanske humle i den – Willamette, Cascade og Northern Brewer. Brygget med 5 forskellige malte ( pale ale, karamel, chokolade, hvede og biscuitmalt ) og det kan man godt fornemme i smagen. Også den amerikanske humle gør sig gældende, men ikke så markant, som man ofte ser det hos amerikanske bryggerier.


12. Morland Old Speckled Hen ( 5,2% ) – 13. Refsvindinge Ale nr. 16 ( 5,7% ) – 14. Chimay Bleue ( 9,0% ) – 15. RCH East Street Cream ( 5,0% ) – 16. Woods Hopping Mad ( 4,7% ).


RCH Brewing ligger i Somerset og blev stiftet i 1980. RCH står for Royal Clarence Hotel og bryggeriet er tilknyttet hotellet. I 1984 overtog Davey familien  det og øllet bliver nu brygget af  Paul Davey og Graham Dunbavan. ”East Street Cream” blev brygget som gæsteøl nr. 500 på Dartmouth Inn og fik navnet i en konkurrence. Brygget med byg, hvede, rug og spelt. En lidt neutral øl med en lidt underlig syrlighed i slutningen


Det kræver kun et blik på etiketten til Wood’s ”Hopping Mad”, for at se at det er rigtigt. Den hoppende kanin har tydeligvis fået etn humlechok. Det er en single hop brew, hvor der kun er brug Progress humle. Det er en for mig ukendt type, men den bruges ofte som en erstatning for Fuggles.
Det var ikke en øl, der fangede mig syndeligt. Den slutter af med lidt bitterhed til sidst og kan bedst betegnes som en ESB.
Forsættes………

Ingen kommentarer:

Send en kommentar