17. Juni 2012
I
går blev der afviklet en marathon Aalborg – en ølmarathon. Det var Aalborg
afdelingen af ”De danske ølentusiaster”, der havde sat os stævne, og det var
Allan Carlé og Søren Eriksen, der stod for den praktiske side af sagen.
Allerede,
da jeg ankom ude på vejen, lagde jeg mærke til en liflig duft af grillsteg
svin. Ude i gården var man i gang med at forberede et lille maddepot, der
skulle indtages senere.
Der
var omkring 55 samlet til denne smagning. Desværre var alle øllene ikke stillet
op på række, så man kunne se hvor lang ruten var, så billederne fortæller mere
om kortere etaper.
Allan
havde forberedt sig med powerpoint, hvor der blev vist små, sjove reklameklip
og hvor der var faktuelle oplysninger om øllene.
1.
Pilsner Uquell ( 4,4% ) – 2. Vestfyen Genuine Ale ( 5,7% ) – 3. Carl’s Special ( 4,6% ) – 4. Ørbæk
Påskebryg ( 7,2% ) – 5. Tripel Karmeliet ( 8,0% ).
Jeg
havde ikke tidligere smagt Vestfyen Ale, som blev præsenteret som en af de
bedste billige danske øl. Jeg må sige, den smagte overraskende sød. Først til
allersidst mødes man af en smule bitterhed
6. Schneider Weisse ( 5,4% ) – 7. Leffe Blonde ( 6,6%
) – 8. Leffe Bruin ( 6.5% ) – 9. Newcastle Brown ( 4,7% ) – 10. Brooklyn Brown
Ale ( 5,9% ) – 11. Kwak ( 8,0% )
Jeg
har tidligere smagt Brown Ale fra Brooklyn, men ikke skrevet om den. Den var
med som et eksempel på amerikansk brown ale, og der er da også benyttet
amerikanske humle i den – Willamette, Cascade og Northern Brewer. Brygget med 5
forskellige malte ( pale ale, karamel, chokolade, hvede og biscuitmalt ) og det
kan man godt fornemme i smagen. Også den amerikanske humle gør sig gældende,
men ikke så markant, som man ofte ser det hos amerikanske bryggerier.
12.
Morland Old Speckled Hen ( 5,2% ) – 13. Refsvindinge Ale nr. 16 ( 5,7% ) – 14. Chimay Bleue ( 9,0% ) – 15. RCH
East Street Cream ( 5,0% ) – 16. Woods Hopping Mad ( 4,7% ).
RCH
Brewing ligger i Somerset og blev stiftet i 1980. RCH står for Royal Clarence
Hotel og bryggeriet er tilknyttet hotellet. I 1984 overtog Davey familien det og øllet bliver nu brygget af Paul Davey og Graham Dunbavan. ”East Street
Cream” blev brygget som gæsteøl nr. 500 på Dartmouth Inn og fik navnet i en
konkurrence. Brygget med byg, hvede, rug og spelt. En lidt neutral øl med en
lidt underlig syrlighed i slutningen
Det
kræver kun et blik på etiketten til Wood’s ”Hopping Mad”, for at se at det er
rigtigt. Den hoppende kanin har tydeligvis fået etn humlechok. Det er en single
hop brew, hvor der kun er brug Progress humle. Det er en for mig ukendt type,
men den bruges ofte som en erstatning for Fuggles.
Det
var ikke en øl, der fangede mig syndeligt. Den slutter af med lidt bitterhed
til sidst og kan bedst betegnes som en ESB.
Forsættes………
Ingen kommentarer:
Send en kommentar