Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 8. juni 2012

Tid til en øl - Bie's Bryghus Væbner

8. Juni 2012

Bie’s Bryghus i Hobro har en lang historie bag sig. Det blev grundlagt i 1841 af Anton og Frederik Bie, på det sted i Hobro hvor der var det bedste vand. I 1846 overlod de bryggeriet til deres yngre bror Hans Jacob. bryggeriet var – som de fleste danske bryggerier på den tid – et hvidtølsbryggeri. Carlsberg var jo de første til at brygge den nye bayerske ( undergærede ) øl i 1847, og det var også brygger Jacobsen, der i 1876 hjalp Bie til at brygge bayersk øl. Først i 1913 begyndte man af brygge forskellige pilsnertyper. I 30’erne kom der flere øltyper på kortet – Hobbie, Fyrkat Borgbryg og Kyllinger ( påskebryg ). Bryggeriet lukkede i 1980.

De gamle bygninger stammer fra 1841 og blev fredet i 1986. I 2006 begyndte man at øjne en mulighed for at genoptage ølbrygningen i Hobro, og i juni 2010 kunne man åbne Bie’s Bryghus og Restaurant. Det er det gamle bryganlæg fra Holmegaard Bryghus der benyttes. I starten var det Martin Jensen fra Raasted, der var brygmester, men nu er der Stefan Kappel fra Randers Bryghus, der står for produktionen.

Borgervæbning er et begreb, der stammer fra 1700tallet, hvor almindelige borgere stod klar til at forsvare deres område. Om det er det samme som hjemmeværnet, skal jeg ikke gøre mig klog på. Men i Hobro hævder de i hvert fald at de – som det eneste sted – har en våbenbærende garde. I anledning af Hobro Borgervæbnings 75 års jubilæum ( det går altså ikke helt tilbage til 1700tallet ) bryggede man denne ”Væbner” i 2011.

Det er en Dunkel Bock på 7,0%, og den fremstår mørk og brun med en kraftig skumudvikling. Der er en sødlig, maltet aroma med karamel og en anelse citrus i baggrunden. God fylde. Smagen er typisk, hvor det er malten og sødmen der dominerer. Igen anes lidt karamel og en enkelt gang et strejf af lakridsrod.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar