Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 14. juni 2012

Tid til en øl - Nibe Bryghus Knarren


14. Juni 2012

Til Kvicklys ølfestival har Nibe Bryghus også leveret en ale – en ”Golden Ale”.  Den bærer navnet ”Knarren”, hvilket er betegnelsen på de gamle vikingeskibe, der var bygget til handel. Det var en åben båd med sejl og årer. Den var rummelig og kunne derfor bruges til handelsrejser.

Under betegnelsen ”Golden Ale” står der ”Jubilæumsøl, og Nibe Bryghus lavede en tilsvarende ale til Kvicklys 50 års jubilæum i 2011. Begge øl er fremstillet med honning og amerikansk humle. Den eneste forskel er vist procenten, der er 5,4% for ”Knarren” imod jubilæumøllets 5,9%. Jeg smagte den dengang, men kan ikke finde nogle optegnelser om smagen – andet end en karakter. jeg vil dog gå ud fra, at det er nogenlunde samme opskrift der gælder.

Det er en gylden, ufiltreret øl med rigtig mange bobler. Skummet er lyst og føles blødt og lækkert. dejlig aroma med sødme og noter af lys frugt. Jeg fornemmer mandarin. Frisk og livlig. Smagen indledes af sødme fra honningen, men der er ikke en tydelig note af honning. Hvis man giver sig tid og smager efter, dukker der alligevel en antydning til allersidst, inden en sen bitterhed dukker frem. Den er ikke kraftig og dominerende, men kan dog nemt erkendes.

Det er en behagelig øl at drikke, hvor sødmen er med til at give lidt mere krop end de andre ales i ølvalget.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar