Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 19. juni 2012

Tid til en øl - Marathonølsmagning 3


19. Juni 2012

27. Vaarst Sierra Nevada Pale Ale Klon ( 5,5% ) – 28. Svaneke Den Udødelige Hest ( 7,2% ) – 29. Midtfyn Double IPA  ( 9,2% ) – 30. Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel ( 9,0% ) – 31. N’Ice Chouffe ( 10,0% ) – Vaarst Zalig Keerstfest (6,4% ) – 33. De Struise Tsjesses ( 10,0% )

Så blev det sandelig jul midt i juni måned. 3 juleøl var der i denne afdeling, men ”Zalig Keerstfest” er desværre forsvundet i mængden og ikke kommet med på billedet. Det er en juleøl, der smager rigtig meget af fyr og harpiks – lidt i stil med retsina.

Bryggeriet D'Achouffe ligger i Ardennerne, og blev grundlagt i slutningen af 70erne af Pierre Gobron og Christian Bauweraerts. I begyndelsen  var det kun som hobby, men efterspørgslen var så stor, så de blev fuldtids bryggere, og i 1982 kom La Chouffe på gaden. Deres julebryg ”N’Ice Chouffe” er beskrevet tidligere og nu kunne vi - udover den - smage ”Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel”. Det er da noget af en titel. Altså en tripel med dobbelt humle ( houblon ) som en IPA. Der er brugt 3 forskellige humletyper, men det oplyses ikke hvilke. Det er en øl, der har noget af triplens frugtkarakter sammen med en markant bitterhed. Jeg kender andre øl, hvor det er lykkedes bedre.


34. Kozel Dark ( 3,8% ) – 35. Witterkerke Rose ( 4,3% ) – 36. Thy Stenøl ( 7,8% ) – 37. Erdinger Dunkel ( 5,6% ) – 38. Young Double Chocolate Stout ( 5,0% ).
De øl der ikke beskrives yderligere burde være anmeldt tidligere her på bloggen, selvom jeg stadig mangler at opdatere hele 2011.

Øl nr. 39. havde vi jo smagt tidligere, så vi går videre til
40. Hornbeer Blackhorn ( 11,7 %) – 41. Midtfyn Chilitripel ( 9,4% ) – 42. Mikkeller Beer Geek Breakfast Weasel ( 10,9% ) – 43. Rochefort 10 ( 10,3% ).
”Beer Geek Breakfast Weasel” er den øl , der tidligere er blevet benævnt ”lorteøl”, fordi den kaffe der er benyttet er den berømte vietnamesiske ”ca phe chon” kaffe. Her er bønnerne først passeret gennem tarmsystemet på et væseldyr, inden de skylles!!!! og males. Jeg kan vældig godt lide originalen, og jeg ved ikke om man kan smage nogen nævneværdig forskel. Det er nok mest et vellykket reklamestunt.
Vi skulle jo egentlig kun smage 42,196 øl, og jeg ved at tidligere var de sidste brøkdele givet til få centiliter af ”Budwiser”, der ikke helt kan kandidere til betegnelsen ”øl”. Sådan var det ikke denne gang. De der holdt ud og gennemførte maratonen ( og der var nogle, der stod af i utide ) fik lov at foretage en æresrunde med en af verdens bedste øl – Rochfort 10. Det var en fantastisk afslutning på en fremragende – og til tider krævende - ølsmagning.
Søgaards Bryghus havde leveret øl til før, under og efter smagningen i form af 5 fustager. Her kunne man smage nogle af de nye øl – ”Wasabier” ( 5,0% ) – Hindbær Øl ( 3,0% ) – Gi’Nissen (  ?%  ), samt 2 gamle – ”U.S. Pale Ale” og ”Abbedens Dubbel”

Det er nok ikke svært ud fra billedet at gætte, hvilken af disse 5 øl jeg valgte. ”Wasabier” er grøn, som den wasabi, der er puttet i. Nu kan jeg faktisk godt lide wasabi – faktisk bedre end chili. Det er stærkt på en anden måde. Og smagen af wasabi var da også fremtrædende. Det kan minde om de wasabinødder man kan få. Men det må siges, at det er en særegen øl, som man nok gør klogt i at dele. Jeg nåede ikke at drikke det hele inden smagningen startede, men smagte på den igen, da vi nåede til spisepausen. Det kan absolut ikke anbefales at lade den stå. Jeg kunne godt lide den, da den var frisk og kold, men nu var den virkelig blevet vammel. Heldigvis forbarmede min sidemand sig over mig og forærede mig en ”U.S. Pale Ale”. Det var en anden snak. Tak for det.
Jeg troede nok, jeg ville være mere fuld efter sådan en smagning, men det var ikke så galt. Og dagen efter var der heller ingen problemer. Det blev vel - med det hele - til 3 liter øl, med en gennemsnitsprocent på 6,8%. Den letteste var ”Kozel Dark ” på 3,8% - den kraftigste ”Beer Geek Breakfast” på 11,7%.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar