26. Juni 2012
Nu er vi begyndt
at øve udendørs på Skansespillet. Fra kl. 18 – 22, så det bliver sent, og det
er ikke altid til at få skrevet om øl – endsige smagt på nogle. For vi drikker
naturligvis ikke før vi skal øve. I dag blæste det bitterligt koldt og voldene
på Skansen forstærker det indtryk, så vi kunne heldigvis tage hjem efterhånden
som vores scener blev afviklet.
Så kunne man jo
smage en øl, og det blev ”Klassik” som Vejle Bryghus laver til Kvickly. De har
længe haft en ”Klassik” i deres sortiment, så det er ikke en ny øl brygget
specielt til denne anledning.
Vi får en hurtig
beskrivelse af wienerøllet, som herhjemme bedre kendes som ”classic” – muligvis
fordi den er et år ældre end pilsneren. Den øl er brygget meed wiener – og münchenermalt.
Bitterhumlen er Perle og Hersbrucker er brugt som aromahumle. Alkoholprocent er
4,6%.
Det er en smuk,
mørk gylden øl med kraftigt skum. Den er klar, så man kan tydeligt se det væld
af bobler der er. Det virker som ekstra tilsætning. Aromaen er er sødlig malt
med noter at ristet brød og mariekiks. De mange bobler giver en meget livlig
karakter, så den virker frisk, selvom smagen og domineres af maltet - og ristet
brød med smør. Til sidst afsluttes med let bitterhed.
Karakter 3+
I morgen bliver
min yngste datter student og min ældste bachelor, så det skal fejres. I første
omgang med champagne, men forhåbentlig bliver der tid til, at – i hvert fald
jeg kan fejre det med en god øl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar