Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 13. juni 2012

Tid til en øl Kvickly / Fur Ale 2012


13. Juni 2012

Øv, øv, øv – og øv! Og så taler vi ikke mere om det.

Det er ales af forskellige slags, der præger ølvalget i Kvikly. Og Fur Bryghus har også en med af slagsen. Her er ikke tillægsord knyttet til – som amber, golden, økologisk. Det er slet og ret en ”Ale”. Sådan en har de også i deres almindelige sortiment, men denne er lavet til ”Ølfestival 2012 – Kvickly”. Den er lettere end deres normale – 4,6%

Det er sparsommelige oplysninger omkring øllet. Som altid gør Fur bryghus opmærksom på det specielle vand, der er filtreret gennem moleraflejringer på øen. Der er ikke nævnt noget om humletyper.

Det er en ret mørk ale med svagt skum. Man mødes af en typisk engelsk aroma – sødlig med malt, flødekaramel og mariekiks. Den er let i munden med en pæn livlighed. Smagen lægger sig op at aromaen. Jeg synes nemt at engelske ales i længden kan blive lidt tunge i det, og det gælder også her, men der er mere bitterhed i eftersmagen, end jeg havde regnet med ud fra aromaen. Der må være benyttet engelske humlearter, og de giver her en lidt sur note fra sig.

Karakter 3

De tre ales, jeg har smagt indtil nu har faktisk været meget forskellige. Denne er nok den bedste – det er bare mig, der ikke helt tænder på traditionelle engelske ales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar