Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 12. juni 2012

Tid til en øl - Kvickly / Braunstein Økologisk Pale Ale


12. Juni 2012

Bryghuset Braunstein har på det sidste kastet sig over økologisk produktion, også i deres øl under eget navn. Tidligere var det øl fra Næsgaarden, der var økologiske, men det har åbenbart været så stor en succes, at man nu laver alle øl økologisk. Jeg har i hvert fald ikke hørt, at Næsgaarden skulle være lukket.

Braunstein brygger en ”Økologisk Pale Ale” til Kvicklys ølvalg. Det er en øl, der falder i kategorien ”session beer”,  ( som man kan drikke flere af i træk ), for procenten er kun på 4,5%. Det er en god udvikling at flere og flere alkoholsvage øl med stor smag ser dagens lys.

Økologisk bygmalt og økologisk humle ( amarillo), samt van og gær er ingredienserne i denne øl.

Det er en ufiltreret, korngylden øl med hvidt skum bestående af ens, små bobler. Citrus aroma, hvor jeg synes at søde noter fra appelsin/mandarin blander sig – og indimellem lidt svømmehal. Det er en blød øl med god fylde, der dog hurtigt forsvinder, men den er meget letdrikkelig. Den er også temmelig let i smagen uden den store bitterhed. Hovedindtrykket er en behagelig, der ikke efterlader sig nævneværdige spor. Den er faktisk lidt for neutral.

Karakter 2+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar